Malin Diaz till årets uppstickare

Eskilstuna United har lyckats knyta till sig en av Sveriges största talanger, Malin Diaz. Diaz lämnade AIK 2013 för Tyresö och kritiserades då av många för sitt vågade val men hon bevisade själv att hon valde rätt.
Malin Diaz nästa klubbadress blir Eskilstuna United. Foto: Bildbyrån

Mitt i Tyresö turbulensen klev Malin fram som en av det tongivande spelarna i det stjärnmeriterade laget som tog sig till final i Women´s Champions League. Bra spel i både Damallsvenskan och Champions League matcher gav henne plats även i landslaget.

Efter Tyresös konkurs och beslutet att lämna Damallsvenskan i början av juni har Diaz varit klubblös. Eskilstuna som är nykomlingar i Damallsvenskan och som överraskat på många i inledningen av seriespelet får nu in en kreativ mittfältare som också har ett bra skott.
Malin gjorde debut i Damallsvenskan som 15-åring 2009 för AIK och har hittills noterats för 54 Damallsvenska matcher och 60 landskamper för Sverige (4 A, 6 U23, 38 F19, 12 F17).

Uniteds huvudtränare/sportchef Viktor Eriksson om nyförvärvet:
- Malin är en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare och har stora meriter trots sin unga ålder. Hon har ett brett fotbollsregister och adderar kvalitéer till vårt lag. Det känns stort att kunna presenter Malin som en spelare i Eskilstuna United, säger Viktor Eriksson i ett pressmeddelande.

Eskilstuna United DFF och spelaren är överens om ett avtal som sträcker sig över säsongen 2015.