Nöjd Rolfö summerar

Fridolina Rolfö spelade absolut en avgörande roll i gårdagens segermatch mot FC Rosengård. Med sitt mål och det skott som Kathrine Länghert släppte retur på kunde Pernille Harder trycka in returen. Därmed är nu Linköping uppe och fajtas på allvar om andraplatsen.
Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Vi fångade Fridolina Rolfö efter gårdagens segermatch mot FC Rosengård och fick svar på lite frågor om matchen, om flytten från Jitex och om tankarna på landslaget.

Ni höll en hög press och spelade kompakt över hela plan, var vassa när ni gick till anfall och återerövrade bollen ganska snabbt mot ett för dagen i mitt tycke lite segt Rosengård. Är du överraskad över det ytor som ni fick när ni vann tillbaka boll?
– Nej, Rosengård anfaller med mycket folk vilket det ger oss ytor tillbaka. Vi är snabba och kloka i våra omställningar med en stigande form känns det enkelt att spela och hitta varandra. Jag tycker vi gjorde en riktigt bra match idag, säger Fridolina Rolfö till damfotboll.com.

Det ser ut att stämma bra mellan er, lagdelarna är tajta, spelare och spelare emellan som du och Pernille verkar känna av hur ni vill ha bollarna och hur ni ska löpa. Ni verkar väldigt samspelta och formstarka nu helt enkelt, är den känslan rätt?
– Ja men visst är det så. Vi har jobbat hårt under året och gjort bra ifrån oss av och till men nu känns det lite extra att allt klaffar. Martin har en tydlig spelidé, så det börjar sitta i ryggmärgen, man vet var folk är och hur de kommer att löpa. Men sen har vi många spelare med spetskvalité som kan hitta fram med fina passningar eller hitta andra löpvägar som överraskar.

Din flytt ifrån Jitex till Linköping kändes som ett naturligt steg för din utveckling?
– Så är det och Jitex var viktigt för mig, där fick jag mycket speltid under mina första år. Sen behövde jag röra på mig för att få mer motivation och kunna konkurrera med andra i ett bättre fotbollslag och utvecklas med dem. Det känner jag verkligen att jag gjort i år, jag har tagit steg i min utveckling. I Jitex fick vi ägna oss mycket åt försvarsspel i Jitex eftersom vi låg i botten. Här i Linköping har jag utvecklat andra saker. Jag är snabbare, starkare och har börjat känna mig mycket mer bolltrygg.

För en tid sedan var du uttagen i landslaget men i matchen efter var du inte med men man kan säga att du balanserar på ett trappsteg och är väldigt nära landslaget. Är det frustrerande eller bara motiverande att vara nära?
– Det är bara motiverande för landslagsspel är nästa steg i mina tankar, det är min dröm helt enkelt. Att komma med som mot England, vara nära de allra bästa, och träna med dem, gör att man bara blir ännu mer inspirerad att jobba vidare mot det målet, säger Fridolina avslutningsvis.

kjell43 2014-09-04 14:16

Fridolina Rolfö gjorde en helt fantastisk insats (klar landskagsklass) i gårdagens match, precis som hela Linköpingslaget.

Skrivet av en Rosengårdssupporter.