Olivia Schough får förtroende på nytt

Den utåtriktade spelevinken är inte allas val i landslaget, men helt klart Pia Sundhages. Olivia Schough behåller sin plats i den svenska startelvan.
Olivia Schough får nytt förtroende i den svenska startelvan. Foto: Anders Henrikson

– Det ser ljust ut. Jag har spelat de senaste matcherna från start och gjort ganska bra ifrån mig, säger hon om sin status i blågult.

Karaktärbeskrivningen har gjorts förr och Olivia Schoughs roll i allt utom matchsituation är välkänd.

Mer intressant är potentialen på plan. För ett år sedan gjorde hon sin första landskamp från start, just mot lördagens motståndare Bosnien-Hercegovina. På Färöarna i somras gjorde hon sitt första mål i landslagströjan och senast mot Polen tog hon anfallsplats före Kosovare Asllani i kvalmatchens mest omtalade beslut.

Nu väntar mittfältsspel igen, allithop ger en bekväm känsla för Schough som är inne i värmen i landslaget.
– Det känns förvånansvärt bra. Jag hade inte förväntat mig att vara en startspelare eftersom det varit tungt klubbmässigt, men nu är det bra i klubben och jag presterar bra här. Man får vara nöjd än så länge.

Strul och skador fick virvelvinden från Falkenberg att lämna Bayern Munchen för Rossiyanka under sommaren. Få svenska spelare har lämnat klubben och pratat om utveckling och trivsel men Schough sätter inte upp några mentala spärrar, hon är ute efter mer speltid
– Jag får ta riktigt mycket ansvar, är lite av spelfördelare. Nu är vi med i slutspelet bland de fyra bästa lagen.

På samlingen i Göteborg är Sverige obesegrat och bara två matcher från VM-slutspelet. Kvalfinal mot Skottland på onsdag om allting går enligt tidigare mönster, först väntar mer tillknäppt spel mot Bosnien-Hercegovina.
– En riktigt svårspelad match när vi möttes senast. Vi hade mycket boll och fick mest spela runt dem. De var kompakta, det kommer de att vara imorgon också, säger Olivia Schough.

Lördag 15.30 Sverige - Bosnien-Hercegovina

The Observer 2014-09-13 21:23

Ja du Fredrik, oftast skriver du riktigt bra och läsvärda texter. Den här gången tog du nog i litet för mycket - kolla gärna vad UTÅTAGERANDE betyder. Är det verkligen det du vill hävda att O.S. är? Ställde du själv den diagnosen?

Spelevink kan möjligen vara acceptabelt epitet, men UTÅTAGERANDE SPELEVINK blir alldeles fel och för mycket.

Fredrik Hasselgren 2014-09-14 20:56

Ordvalet var både felaktigt och olyckligt.
Jag kan bara be om ursäkt för att det medförde att texten fick en helt annan ton än vad som det var tänkt. Lika mycket beklagar jag att korrigeringen dröjde.