Ett steg närmare Damallsvenskan för Hammarby

Denna soliga lördag möttes Hammarby och Djurgården på Kanalplan i ett viktigt derby. Båda lagen behövde vinna. När domaren blåste i sin pipa för sista gången stod det klart att Hammarby tog hem segern och närmar sig Damallsvenskan, medan Djurgården inte längre kan ta en av de två allsvenska platserna. Hammarby vann med 2-0 efter mål av Helen Eke och Ellinor Lindbom, ett i vardera halvlek inför 873 åskådare.

Djurgården började bäst med två chanser, men Alexandra Höglunds avslut var tamt och Sofia Nilssons skott gick utanför bortre stolpen. Några minuter senare fick Hammarby en högerhörna som gick mot främre stolpen. Där hoppade Helen Eke högst och nickade in 1-0.

Att matchen var viktig syntes på spelet. Det var sällan något skönspel, ofta gick den avgörande passningen fel och det var många felpassningar överhuvudtaget för att vara två lag i toppen av tabellen. Det skapades inte heller så många chanser från något av lagen. Hammarby hade lite mer av spelet, men var också ganska ofarliga. 1-0 stod sig till paus.

Andra halvlek fortsatte som den första. mycket slarv i passningsspelet och få riktigt bra målchanser. I den 57:e minuten fick Hammarbys mittfältsgigant stå fri några meter utanför straffområdet och sikta. Hon siktade så bra att det blev mål. Matchen kändes avgjord. Trots bra offensiva spelare som Mia Jalkerud, Madeleine Stegius och Alexandra Höglund lyckades inte Djurgården göra något mål idag. Hammarbys defensiv var riktigt bra idag och man släppte inte igenom några farliga chanser. Matchen slutade 2-0 och jakten på den allsvenska platsen går vidare för Hammarby.

Nästa match är mot Brommapojkarna på Grimsta samtidigt som Djurgården tar emot trean Kvarnsveden på stadion. Kvarnsveden jagar också en plats i allsvenskan nästa år.

Mål: 1-0 Helen Eke (8), 2-0 Ellinor Lindbom (57). Publik: 873

_Text: Eva Fransson
_

mia.e. 2014-09-27 19:23

Grattis till nytt kliv mot målet - och en fin publiksiffra av trogna supportrar och utan stor mediauppmärksamhet kring matchen! Hammarby ser vi gärna i Damallsvenskan nästa år! Forza Bajen! :)

le méchant 2014-09-28 08:08

Skall också påpekas att det blåste en rejäl sidvind under så gott som hela matchen, vilket med all säkerhet påverkade båda lagens spel.