FC Rosengård-rapport efter dagens träning

Efter att ha säkrat ett nytt SM-guld fick FC Rosengård en spelfri helg inför det förestående mötet mot Ryazan – VDV i Ryssland. Uppladdningen bestod av en lång resa på cirka 15 timmar från Malmö till slutdestinationen Ryazan. Damfotboll.com nådde sportchefen Erling Nilsson på telefon och han gav besked om resan, dagsformen och läget i truppen.

– Visserligen är tjejerna vana resenärer så det var glada miner på vägen. Men det är ju inget lyxliv att gå upp 04:00 och sedan vara på resande fot i femton timmar, inleder Erling med.
– Idag tisdag har tjejerna tränat och det såg bra ut. Alla är pigga och krya. Gräsplanen vi ska spela på är en aning hård, det är lite kallt här och det kan vara en orsak till det hela. Det är en gammaldags arena, den byggdes visst till OS 1980 men den är helt ok. Ryazan är inte heller vana vid underlaget då hemmamatcher brukar spelas på en annan arena med konstgräs.

Ni har inte med Anita Asante i truppen av orsak som har med visum att göra. Ni har dock satsat på att ha med tre av de yngsta spelarna i laget. Kommentar till detta?
– I Anitas fall är det som du säger visumkrångel. Vi har lagt det bakom oss och får spela med någon annan i den positionen, det är dock inget som oroar mig i detta skede. Sen har vi med tre yngre spelare som redan varit med och gjort avtryck i Damallsvenskan under året, Nathalie Persson, Sara Mellouk och Ebba Wieder. Detta med tanke på framtiden. Vi vill satsa på våra egna förmågor och vi känner att detta var ett ypperligt tillfälle för dem att få lite internationell rutin. Att se, lära och uppleva allt som det innebär att vara med i de här sammanhangen.

Motståndarna är välscoutade?
– Vi mötte ryskt motstånd i våras på träningslägret och har gjort så förut. Daniel Nilsson var också på plats i fredags när Ryazan mötte WFC Zvezda-2005 i den ryska ligans slutspelsserie och vi har även sett matcher på video. Jag tror nog att vi skaffat oss bra kunskaper om motståndarna. Man får räkna med att de är väldisciplinerade och fysiska i sitt spel. Vi måste köra allt vi har för att få till ett bra resultat borta, avslutar Erling.

Ryzan VDV – FC Rosengård spelas på onsdagen kl 13.00 svensk tid.