Oavgjort igen mellan QBIK och Djurgården

QBIK och Djurgården kom att dela på poängen på Tingvalla Idrottsplats. Matchen slutade 1-1
Ebba Renhberg i mitten får ta hjälp av sin målvakt Maria Yatrakis. FOTO: Anders Andersson.

Ida Lindqvist gav hemmalaget ledningen i slutet av den första. I slutet av den andra kunde Djurgårdens Sofia Nilsson kvittera när det återstod fem minuter.

– Det var en typisk 1–1 match där vi hade mycket i den första halvleken och de hade lite mer boll i den andra. Jag upplever också att vi kunde ha avgjort i den andra halvleken, då vi skapade bra lägen, säger Elin Nyman i QBIK, som kom att slå frisparken som Ida Lindqvist nickade in.

Det blev som i våras delad poäng när QBIK tog sig an Djurgården i den för Karlstad-laget sista hemmamatch för säsongen. Spelet böljade fram och tillbaka. Madeleine Stegius, Mia Jalkerud och Emilie Eriksson hotade QBIK och Djurgården kom att dela på poängen på Tingvalla Idrottsplats. Ebba Rehnberg stod för en riktig fin insats. Den unga Åmåls-tjejen fick stopp på de flesta insticken och var kylig när hon satte igång omställningarna.

– Ebba stod för en mycket bra match, tycker lagkamraten Elin Nyman.

I slutet av den första halvleken fick hemmalaget en frispark i ett bra läge, Elin Nyman gick fram och tog hand om den. Frisparken gick i en båge och Ida Lindqvist kunde gå upp och möta bollen med pannan och vi hade QBIK i förarsätet efter den första halvleken.

I andra halvleken hoppade IF Kils fostrade Linnéa Berger (född 1998) in och spelade 25 minuter. Hon kom inte att göra bort sig och fick också beröm av Elin Nyman.

– Linnéa brukar mest spela mittback men fungerar även som mittfältare. Idag spelade hon offensiv innermittfältare. Jag skulle vilja säga att hon är den mest lovande unga talangen vi har i QBIK och med lite mer rutin kan hon gå hur långt som helst, säger Elin Nyman.

QBIK såg ut att hålla ledningen matchen ut, men när det återstod fem minuter höll sig Sofia Nilsson framme och kunde göra 1–1. Resultatet stod sig sedan och därmed har de båda mötena lagen emellan i elitettan slutat oavgjort. I Stockholm i våras blev det 2–2, då gjorde Elin Nyman och nyss nämnda Ebba Rehnberg QBIKs mål.

– Jag tycker att vi gjorde en helt ok första halvlek, förutom mitten, vi har några bra lägen att avgöra matchen i den andra. Bland annat har vi ett rent friläge, på slutet tröttnar vi och Djurgårdens kvittering var rättvis, säger QBIK-tränaren David Ekelund som flaggar för en fortsättning i klubben..
– Just nu håller vi på och diskuterar en fortsättning och jag fortsätter mer än gärna. Vi har ett lag under stor utveckling och jag tycker att jobbet blir roligare och roligare.

Text: Anders Andersson

Fotnot: I slutet av juli blev Linnéa Berger uttagen till ett landslagsläger på Bosön med F15-landslaget. Det var efter att hon hade gjort bra ifrån sig på årets elitläger i Halmstad som hon kom med bland de 42-spelarna på lägret 5-8 augusti.
Vi noterar också att Emelie Andersson i Qbik har blivit uttagen till F18-landslagets träningslandskamp mot Tyskland i Västerås 22 oktober.

Taggar: ,