Linköping hoppas på proppen ur

Målbekymmer och fem matcher utan seger under ordinarie tid. Linköping startar i underläge i en match som betyder mycket för slutbetyget på säsongen och Martin Sjögren testar tränarkompetensen för att gjuta mod i laget.

– Vi har skapat tryck men inte gjort mål som vi är vana vid. Då gäller det att vara konkret med vad vi ska göra, det går inte att prata känslor, säger han.

Tre träningar - måndag, tisdag och onsdag är allt Sjögren och ledarstaben haft på sig att styra in spelarna helt och fullt på Liverpool.
– Vi mötte ett ganska bra lag borta. Lucia Bronze (högerback); Gemma Davidson (vänsterforward) och Fara Williams (centralt mittfält) var deras bästa spelare. Men sett till matchbilden fick vi klen utdelning, vi har väl 5-3 i klara målchanser, säger Martin Sjögren som gått igenom 1-2-förlusten från förra veckan ett otal gånger.

Sedan satte han fokus på anfallstaktiken för sitt lag. Linköping måste göra ett mål mer än motståndarna, två om det blir målfest. En nog så svår uppgift med tanke på att lagets offensiva grund har vacklat i flera matcher på slutet.
– Det blir en mix av saker som gör att vi missar lite. Därför är det ännu viktigare att vara tydlig och konkret vad vi måste jobba med. Lyckas det inte får vi bara jobba vidare, konstaterar han utan att underskatta matchens betydelse.

Martin Sjögren har sitt på det klara med talangutvecklingen och huvudtränaruppdrag i LFC till och med 2017. Minst två år till nästa chans i Champions League spetsar till förutsättningarna till torsdagskvällen.
– Spelartruppen och hela föreningen vill vara med och ta sig an nästa hinder. Det finns också en ekonomisk aspekt men det enda vi kan göra är att jobba hårt för att vinna. Med truppen och laget vi har ska vi ha en bra chans, säger tränaren.

Några spelare - Charlotte Rohlin, Magdalena Ericsson och Claudia Neto vilade i helgen och borde ha något fräschare ben i säsongens elfte timme.

Höstuppställningen ger trots allt lite mer konkurrens än hur säsongen började för LFC.
– Vi har 19 spelare att välja från, det är lite skillnad från i våras. Tuff konkurrens är bara gynnsamt, säger Martin Sjögren som såg en glädjande comeback från korsbandsskadade Linda Sällström mot AIK.

– Hon spelade ungefär 20 minuter med tillägg. Man får ta signalerna dag för dag men känns det okej kan hon göra 30 minuter nästa gång. Skulle vi ta oss vidare är läget förstås annorlunda, då kanske vi kan hoppas på 70-80 minuter med henne på plan, säger han.

Jessica Samuelsson och Renée Slegers saknas helt säkert i sextondelsreturen. Samuelsson är tänkbar i novembermatcherna - om Linköping klarar avancemanget.