"Beta" stannar i Kristianstads DFF

Elisabet "Beta" Gunnarsdóttir kom till Kristianstads DFF 2009 och lyckades med årets femteplacering i Damallsvenskan tangera av klubbens bästa notering från 2012 vilket innebar 200 000 kronor in på klubbkontot. Ett mycket välkommet tillskott till klubbens ansträngda ekonomi. Klubben har länge jobbat för att förlänga kontraktet med den populära tränaren och idag meddelar man att "Beta" skrivit på för Kristianstads DFF i ytterligare tre år.
Elisabet Gunnarsdottir stannar ytterligare tre år i Kristianstads DFF. Foto: Bildbyrån

Kristianstads sportchef Henrik Nygren sade i en tidigare intervju på damfotboll.com att klubben främst hoppades på att förhandlingarna med Elisabet Gunnarsdottir går i lås.
och på frågan då om vad Elisabeth under en ny period kan göra som hon inte gjort under sex år i KDFF?
– Det ska bli intressant att se. Hon har ett nytänk och vill själv utvecklas som ledare. Vi tror på att det kommer att bli ännu bättre, säger Henrik Nygren.

Sportchefen beskriver också tilltron till tränarprofilen.
– Det är en fantastisk ledare. Hon är otroligt duktig på att förnya sig hela tiden och lite av mentor och psykolog. Det finns många delar som hon jobbar med och hon är väldigt omtyckt.

I ett pressmeddelande kommenterade sportchef Nygren dagens påskrift.
– ”Beta” har haft kontakt med flera andra klubbar men väljer glädjande nog ändå att fortsätta som tränare hos oss. Hon har ett stort hjärta för klubben och tror på den breda ungdomssatsning som ska göras och att Kristianstads DFF långsiktigt kommer att bli ett etablerat topplag i Damallsvenskan, säger Henrik Nygren, sportchef i klubben.

– Kommande år kommer att bli ett tufft år ekonomiskt men klubben siktar ändå på en topplacering i Damallsvenskan. Samtidigt kommer klubben att genomföra en organisationsförändring som i förlängningen innebär en stabil förening både sportsligt och ekonomiskt.