Läs hur Marta blev Ramonas mentor

Fotbollsdrottningen Marta och tronarvingen Ramona Bachmann har följts åt genom karriären. Nu firar de åter gemensamma framgångar och hoppas kunna hjälpa varandra och FC Rosengård till Europa-titeln.

De påbörjade det svenska äventyret i samma klubb (Umeå IK), följdes åt men ändå inte över vattnet och i den amerikanska ligan. Sedan återvände de till Sverige och blev ledarfigurer i två antagonistlag. När den ena firade SM-guld med Tyresö i återkomsten satt den andra på läktaren i Malmö-tröja och såg rubriker som ”den stora syndabocken” framför sina ögon. I somras tog de i hand igen, hamnade i samma lag och grävde guld tillsammans.

I dagarna ska Marta och Ramona Bachmann köra över Fortuna Hjörring och skjuta Rosengård närmare Europas finaste titel. Men Martas och Bachmanns gemensamma historia sträcker sig långt bortom Rosengård-drömmar. I Umeå spelade tillsammans för första gången, och en världsvan Marta blev snabbt Bachmanns mentor.
Bachmann minns den tiden med ett leende och visar prov på självinsikt när vi tar upp den 16-åriga versionen av henne:
– Jag var lite irriterad och självisk när jag var yngre. Tränaren drog tag i mig och sa ”prata med Marta!” efter det blev hon lite av min mentor, säger Bachmann till damfotboll.com under hösten 2014.

Läs mer om Bachmanns och Martas gemensamma historia under damfotboll.com Xtra http://www.damfotboll.com/reportagextra/marta-och-ramona-sluter-en-cirkel