Anja Mittag tog dubbeln

Årets skyttedrottning Anja Mittag prisades dubbelt under fotbbollsgalans första akt. Mittag fick äntra scenen två gånger innan tv-sädningen började. Årets skyttedrottning blev nämligen också årets mest värdefulla spelare.

Innan Anja Mittag kom till Malmö och Rosengård inför säsongen 2012 hade ingen tyska vunnit Damallsvenskan. Inte heller hade någon tyska lyckats med bedriften att vinna seriens skytteliga. Anja Mittag har ändrat på det. Två gånger om. Och under 2014, när hon gjorde 19 mål för guldlaget Rosengård, bevisade hon återigen att de tyska generna är att räkna med.

Men denna kväll prisades Mittag inte bara som årets skyttedrottning, och har inte bara SM-guldet som en fjäder i hatten. I år har hon varit hela seriens mest värdefulla spelare, ett pris som klubbkamraten Ramona Bachmann vann ifjol.
– Jag tror att det beror på att jag gjort många mål och assist och att vi vunnit SM-guld, det är nog två av anledningarna till att de valde mig, säger Anja Mittag om utmärkelsen årets mest värdefulla spelare.

Taggar: