Från bänken i Tyresö till genombrottet i landslaget

Malin Diaz började säsongen 2014 på bänken i Tyresö och avslutade den i landslagsdressen. Succésäsongen är ett faktum och under fotbollsgalan kröntes säsongen med priset som årets nykomling.

2012 avgjorde Malin Diaz EM-finalen för 19-åringar. Efter det flyttade hon från AIK till Tyresö,och fastnade på bänken i det stjärnspäckade laget. Under hösten funderade hon på att lämna klubben som var på väg framåt i Champions League. Men Diaz bet ihop och knöt näven i fickan. Det skulle löna sig. Under den turbulenta hösten i Tyresö tog 19-åriga Diaz en plats i Tyresös startelva och var en del av det lag som tog sig till final i Champions League. Det blev starten på Diaz framgångsrika säsong.
– Resan har varit tuff, men det har varit värt det. Det har varit ett känslosamt år, säger Diaz om våren i Tyresö.

Det dröjde inte länge innan Pia Sundhage kallade den tekniska mittfältaren till landslaget.
– Jag känner att jag blivit större i mitt spel. Tidigare var jag kanske den lilla tekniska spelaren och kanske inte fick ut så mycket av det. Nu har jag vuxit som spelare och får ut mer av mitt spel, säger Diaz om sin utveckling under året. Och efter landslaget och Champions League-spelet hade Diaz flera klubbar att välja på när hon lämnade Tyresö under sommaren. Valet föll på Eskilstuna United. Det är där Diaz förbereder sig inför sitt första stora internationella mästerskap på seniornivå.
– I början av säsongen var VM väldigt långt borta, jag kunde ju aldrig föreställa mig att jag skulle få den här speltiden i landslaget. Men nu, jag vill till VM så mycket och jag vill ju spela också, det är verkligen en drivkraft, avslutar Diaz.

Taggar: