Bekräftar ryktet att Rubensson lämnar FC Rosengård

Landslagsspelaren Elin Rubensson har bestämt sig för att lämna FC Rosengård. På måndagen bekräftade Kopparbergs/Göteborg att det blir hennes nya klubbadress. Kontraktet är på två år.
Elin Rubensson. FOTO: Bildbyrån (arkiv)

Rubensson har besvärats av en hjärnskakning sedan landskampen mot Tyskland i slutet av oktober och tackade därför nej till landslagets nyss avslutade resa till USA.
21-åringen har fått agera hjälpgumma på olika positioner i FC Rosengård under året och har uttryckt tvivel om att stanna kvar trots att hennes kontrakt förlängdes så sent som i somras.
– Det går inte att hoppa runt så här. Jag måste tänka på mig själv, sade Rubensson redan i samband med Champions League-matchen mot ryska Rjazan.

Nästa år väntar VM i Kanada och Elin Rubensson är högaktuell, men behöver förstås speltid, vilket också förbundskaptenen Pia Sundhage betonat.
Kopparbergs/Göteborg storsatsar för att utmana FC Rosengård om SM-guldet och ska i praktiken vara överens med Elin Rubensson om en övergång. Eftersom FCR-spelaren står under kontrakt måste man dock komma överens med klubben också.

Det är bekräftat och klart att den unga danska talangen Nicoline Sørensen lämnar FC Rosengård och spelar för Brøndby nästa säsong. Pendlandet slet för hårt på Sørensen som också har studier att tänka på.
I gengäld har FC Rosengård gjort klart med en annan yttermittfältstalang.
17-åriga Sara Hagman lämnar Vara för att fortsätta gymnasiestudierna på Procivitas och ska träna med A-truppen i FC Rosengård. (som vi tidigare meddelat)
Enligt vad Sydsvenskan erfar fortsätter också diskussionerna mellan FC Rosengård och brassestjärnan Martas agent. Parterna ska ha närmat sig varandra och det finns ett gott hopp i mästarklubben att det ska lösa sig.

Silfver 2014-11-29 16:38

Det är väl bra för svensk fotboll att svenska landslagsspelare måste lämna "svenska" lag för at få speltid.

GambitSWE 2014-12-01 18:02

Förstår dig delvis, men hon går ju från ett "svenskt" lag (A) till ett annat "svenskt" lag (B), i samma liga (C), där lag B har en mindre spelartrupp, vilket borde innebära en större chans till spel, oavsett om hon blir ordinarie startspelare eller ej. Jag säger borde, då det per automatik inte innebär mer speltid, även om chansen procentuellt är högre.

Sedan att vissa lag som ex Rosengård har så många utländska spelare, och dessa även är startspelare beror väl på att de är bättre i Rosengårds ögon. Fast Elin's förmåga att spela på så många platser (back/ytter och forward), borde ändå ha gett henne en fördel framför andra skulle jag kunna tycka. Ex. Kristen Van Den Ven, har ju i och för sig varit skadad, men ändå inte övertygat i min mening när hon har fått chansen. Varken i Rosengård eller då få tillfällen jag sett Nederländerna spela.

A) FC Rosengård
B) Kopparberg/Göteborgs FC
C) Damallsvenskan

Rainer Fussgänger 2014-12-02 10:53

Hos mig står Elin Rubensson väldigt högt i kurs. Men samtidigt kan man tycka att hon spelat bättre i landslaget än i klubblaget, men jag ser henne i längden som en mycket bättre ytterback än Lina Nilsson och som ett alternativ som forward även oerhört värdefullt. Jag kan bara hålla med föregående talare, tycker att det är ett fel att släppa en sådan spelare. Det kommer man att ångra senast när man möter Göteborg i serien. För Elin är det bra att lämna en klubb som inte satsar på henne till 100%.