Nilla Fischer: - Två år till i Sverige

Nilla Fischer: - Två år till i Sverige

Tysklands största fotbollstidning Kicker har gjort en längre intervju med Nilla Fischer som ger intressanta svar på reporterns frågor. Utan tvekan stortrivs hon med tillvaron i sin tyska klubb VfL Wolfsburg.

Artikeln skiljer sig litet från svenska kollegers teknik. Vi återger Kicker-intervjun så ordagrant som möjligt.
K står för Kicker, N för Nilla.

Hon räknas som kanske världens bästa försvarsspelare. Svenskan Nilla Fischer, 30, spelar sedan sommaren 2013 för regerande tyska mästarna och Champions League-vinnarna VfL Wolfsburg. Den sympatiska mittförsvararen svarar på Kickers frågor.

K: Fru Fischer, Ni har nyss förlängt Ert kontrakt med VfL Wolfsburg till juni 2017. Vad är det som lockar att binda sig så länge?

N: Jag tycker det är häftigt här i Wolfsburg och är mycket nöjd. Allt är mycket bra ordnat, vi spelar mycket snart på en ny stadion och har ett bra lag. Det finns inget bättre lag.

K: Hade Ni tänkt att stanna här så länge när Ni i augusti 2013 bytte från Linköping till Wolfsburg?

N: Nej, jag hade inte tänkt att stanna så länge. Det var planerat bara två år, men det är helt enkelt kul.

K: Ni är 30 år gammal. Kan Ni tänka er att avsluta Er karriär i VfL?

N: Det har jag inte tänkt. Jag vill avsluta min karriär i Sverige och möjligen spela där ännu två år.

K: Kände Ni till Wolfsburg innan Ni bytte till VfL?

N: Ja, jag spelade med Sveriges damlandslag här under VM 2011. Vi vann mot USA med 2-1 och jag gjorde till och med ett mål. Jag minns gärna detta VM. Det var välorganiserat och publiken skapade härlig stämning.

K: I år äger VM rum i Kanada på konstgräs, vad tycker Ni om det?

N: Jag är inte glad för det, men vi får acceptera det. Kanske kan det till och med vara en fördel för oss, för i Sverige finns det många konstgräsplaner.

K: Hur ser Ni på Sveriges chanser i VM?

N: I fjol hade vi visserligen inte så bra resultat, men jag tror att vi trots det kommer att spela bra i Kanada. Tyskland, Frankrike och USA har väl de bästa chanserna. Titelförsvarande Japan spelar inte längre så bra som 2011.

K: Men Sverige har världens bästa försvarare...

N: Jag tycker visserligen att det är kul att många tycker så, och jag är lycklig för att övergången till Wolfsburg har gått så bra för mig, men det finns även andra bra försvarare.

K: Och i Wolfsburg tillhör Ni publikfavoriterna.

N: Vi har en härlig publik som ger oss ett fantastiskt stöd. De är de bästa fans som jag hittills upplevt. De väntar alltid kvar efter matcherna och vill underhålla sig med oss eller få autografer. I Sverige var det annorlunda, där gick alla hem direkt.

K: I Bundesliga har VfL bara släppt in ett mål efter 12 omgångar. Hur ska man förklara det?

N: Vi är ännu kompaktare än förra säsongen och alla jobbar bra bakåt. Dessutom har vi spelat längre tillsammans, det hjälper naturligtvis också till.

K: Ni har ännu inte förlorat någon match. Håller Ni det för möjligt att det varar säsongen ut?

N: Ja, det tror jag redan, fast man egentligen alltid förlorar en match per säsong.

K: Vilken klubb är den största konkurrenten om mästerskapet?

N: Det är Bayern München. Vi måste ju även spela i München, där vi förlorade förra säsongen. Men inte heller Frankfurt och Potsdam får man underskatta.

K: Varför är VfL den här säsongen starkare än tidigare?

N: Det var en svår fråga. Jag tror att vi nu kan agera utan svackor över 90 minuter och kontrollerar spelet mer. Dessutom gör vi nu fler mål på fasta situationer.

K: Hur många titlar tar VfL 2015?

N: Jag hoppas vi tar tre, men det är naturligtvis ett stort mål. Alltså säger jag att vi tar två titlar. Viktigast är att vi åter kvalificerar oss för Champions League. Det var den härligaste triumfen i fjol när vi vann Champions League i Lissabon.