Edina Filekovic – ett framtidsnamn att lägga på minnet

Edina Filekovic – ett framtidsnamn att lägga på minnet

Efter en förlust mot Södermanland med 2-1 åkte Skåne ur Cup Kommunal. Även fast de är utslagna finns det flera namn i truppen som är värda att minnas inför framtiden. Ett av dem är Edina Filekovic.

Med ett liv som fullt ut kretsar kring fotbollen spelar Edina både i distriktslaget och i F98 landslaget. Hon är en tjej som bidrar med energi och alltid försöker driva på sitt lag hur situationen än är. Därför är hon också lagkapten i Skåne.
– Det är alltid stort att bli uttagen till lagkapten. Det betyder att man gör någonting bra, säger Edina.

Cup Kommunal har ett bra rykte om sig och många talanger som spelar i Allsvenskan har tidigare varit med i cupen. Även Elina ser positivt på den.
– Man får spela med personer som kommer från andra klubbar och som har ett annat spelsätt. Samtidigt lär du känna dem både innanför och utanför planen. Det gör så att du tar lärdom från andra och får se spelet från olika synvinklar. Det är samma sak med motståndet. Du får ett motstånd som du inte är van vid annars. Det gör så att man utvecklar sitt spel ytterligare, säger Edina.

Känner ingen press
Skånes F97 vann i somras Cup Kommunal mot Stockholm. Därför har Elinas årskull, som kommer efter, en liten extra press på sig.
– Man tänker inte så mycket på det utan fokuserar mest på att man själv ska prestera.

Edina går annars på fotbollsgymnasium hemma i Malmö och spelar i F19-serien med FC Rosengård. Men hennes drömmar stannar inte där.
– I framtiden ser jag mig själv spela i ett A-lag och har tagit steget upp i A-landslaget. En internationell karriär är också något jag har i mina drömmar, säger Edina.

Även fast målet med cupen var att komma längre så är hon ändå nöjd med upplevelsen.
– Jag är besviken just nu, men ibland har man en dålig dag. Det har varit väldigt roligt att lära känna spelarna. Alla är fantastiska i mina ögon, säger hon.

Text: Rebecca Candevi