Hanne Gråhns spelklar för KIF Örebro

Nu är saken klar! Hanne Gråhns spelar damallsvenskt för KIF Örebro under 2015. En efterlängtad återkomst till högsta serien efter ett par år i Elitettan, senast med Kvarnsveden.
Hanne Gråhns spelklar för KIF Örebro. Foto: Kvarnsvedens IK

2011 spelade Hanne Gråhns för Linköpings FC i Damallsvenskan, en säsong som hon mestadels fick förstörd av skador. Därefter har hon representerat såväl i IFK Norrköping som Kvarnsveden IK, båda i Elitettan.

Hanne är en 22-årig högerback och högermittfältare som också har erfarenhet av spel i flicklandslag.
Hon är nyligen inflyttad till Örebro för en femårig utbildning till socionom och det föll sig naturligt att söka sig till stans bästa klubb. Efter provträning med KIF Örebro under försäsongen blev hon erbjuden ett kontrakt som hon nu tackat ja till.

Du siktar högt Hanne, både studier och spel i landets näst bästa klubb som också ska spela i Champions League till hösten?
– Det blir nog ett tufft år men det är jag inställd på. En spelare i laget, Jennie Wecksell, går samma utbildning och om hon klarar det så ska väl jag. Fotbollen blir förstås en utmaning men man måste våga lite för att vinna och det här ser jag jättemycket fram emot. Mitt tidigare år i Damallsvenskan med Linköping fick jag förstört av skador så jag hoppas kunna få bevisa vad jag kan här.