Starkt inhopp av Malin Diaz

Malin Diaz blev inbytt i 57:e minuten i gårdagens match mot Danmark när Kosovare Asllani klev av. Inhoppet var fullt av energi och resulterade bland annat i en assist till 3-2-målet
Main Diaz gjorde lyckat inhopp mot Danmark. Foto: Bildbyrån

Inhoppet var hennes första på den här landslagssamlingen och hon inledde direkt med en fin löpning. Själv är hon glad att få speltid och tycker att det kändes bra.
- Jag ville komma in och ta med mig energin som jag hade och försöka bidra med ett lugn, även fast man ville framåt, säger hon.

Inhopparen Diaz är i hög grad inblandad i Sveriges tredje mål. När Malin spelat i tio minuter lägger hon en fin boll till Caroline Seger framför målet som Seger förvaltar på bästa sätt och det blir 3-2.

Bara ett par minuter senare kom Sofia Jakobssons skada och ytterligare tio minuter senare Hanna Folkessons.
- Det är så klart aldrig kul med skador och särskilt inte en sån grej som Hanna verkar fått. Hon är en otroligt viktig spelare och person. Man får hoppas på det bästa helt enkelt.

Hur känner du nu fram emot VM?
- Förväntansfull. Hoppas komma med så kart. Det är ett stort mål man har. Det är spännande och lite nervöst.

Malin Diaz känner sig absolut reda att ta en plats i startelvan om det skulle bli så. Med sig från den här landslagssamlingen tar hon den starka känslan de har i truppen.
- Det är alltid kul att träffa gänget och även om vi haft ett tufft läge med mycket motgångar och allt som hänt, så känns det ändå som att vi är starka tillsammans. Vi har en otrolig gemenskap och sammanhållning i gruppen. Det känns som att det är en vi-mot-dem-stämning och det känns tryggt ändå.

Kan det vara så att de motgångar ni haft faktiskt svetsar er samman ännu mer?
- Ja, det tror jag absolut! Jag har ju erfarenhet från Tyresö där det var lite kaos och jag kände absolut att det gjorde gruppen starkare. Man får se allt det positiva i det negativa på något sätt.

Den 11 maj tas VM-truppen ut så fram till dess är det nog lite nervöst för Malin Diaz, men hon kan vara nöjd med att hon lär ha stärkt sina aktier genom sitt agerande på planen igår under matchen mot Danmark.

Mark 2015-04-09 22:17

"God fortsättning.Hoppas ni klarar av laguttagningen."