Dubbelt äkta hat-trick av Mia Jalkerud

Djurgården svarade upp till favoritskapet i premiären. I det fina vårvädret på Framnäs IP i Lidköping visade Djurgården att man skall tillhöra den absoluta toppen i Elitettan. Men det tog ända till två minuter in i andra halvlek innan Mia Jalkerud kunde ge Djurgården ledningen. Att premiären skulle sluta hela 0-6 pekade inte den mållösa första halvleken på.. Men i andra slog Mia Jalkerud till med matchens samtliga sex mål!
Matchens lirare utan tvekan, Djurgårdens 6-målsskytt Mia Jalkerud. FOTO: Peter Robertsson.

Nykomlingen i Elitettan Lidköpings FK hade stått emot bra mot ett Djurgården som med snabbt och rappt anfallsspel från kanterna försökte hitta in bakom LFKs försvar. Men bra positionsspel från LFK-försvaret och Matilda Haglund i LFK målet kunde man reda ut Djurgårdens anstormning.
Djurgården farligaste chanserna kom istället när inte LFK-tjejerna vann andra och tredje bollen inne straffområdet. Matilda Haglund fick svara för en handfull bra räddningar under halvleken. Målen för Djurgården uteblev och vi kunde faktiskt få sett ett Lidköpings FK i ledningen istället då Sandra Lagerbratt snappade upp ett av få misstag i Djurgårdens försvar men rullade bollen strax utanför en öppen bur. LFKs chanser var i övrigt få under första halvlek. Marie Sandberg och Emma Sandsjö stod för var sin chans.

0-0 i halvlek var nog ändå de flesta av den 817 personer stora publiken ganska nöjda med och kanske fanns det lite hopp om en skräll av nykomlingarna. Men drömmen om en skräll gick snabbt upp i rök i inledningen av andra halvlek. Istället för en skräll fick publiken se ett LFK få sig en fotbollslektion på hur man gör mål och spelar härlig anfallsfotboll. I 47 matchminuten klev matchens lirare in i handlingarna. Den snabba Mia Jalkerud visade vilken klassforward hon är när hon satte 0-1. Ett mardrömsmål för Lidköping att gå på precis efter halvtidsvilan.
Djurgården fick den kick av målet man behövde även om Lidköping skapade ett par bra lägen för en kvittering genom Emma Sandsjö och Sandra Lagerbratt. Men i takt med trötta ben i Lidköpings-laget tog Djurgården ett rejält grepp om matchen och kunde gång på gång hitta rätt i sitt anfallsspel. När Mia Jalkerud gjorde 0-2 och 0-3 i matchminut 66 och 67 var tillställningen över. LFK försökte men lyckades inte få fast bollen på Djurgårdens planhalva och man fick till slut hämta ut ytterligare tre bollar ur målet - alla signerade Mia Jalkerud.
0-6 i premiären mot Djurgården var föga smickrande för nykomlingen Lidköpings FK men man skall plocka med sig den starka första halvleken. Andra halvlek tappde LFK sin spelplan efter att Djurgården och blev lite väl naivt i sitt spel vilket gjorde att Djurgården kunde spela ut. Djurgården gjorde en mycket bra andra halvlek och visade prov på härligt och frejdigt anfallsspel. Att Djurgården kommer vara farligt framåt kan man bara skriva under på. Matchens lirare i Djurgården Mia Jalkerud kommer ensam sätta skräck i många försvar och målvakter under året. I LFK utsågs målvakten Matilda Haglund som bäst och trots sex insläppta mål visade hon prov på fint målvaktsspel.

Text: Peter Robertsson

ulfjse 2015-04-11 22:48

Fantastisk prestation, men inte äkta hat-trick som rubriken säger.
Äkta hat-trick är när man gör 3 mål i första halvlek.
Men grattis Mia det var jättebra gjort!

Thorsten Frennstedt 2015-04-12 22:54

Nej, i samma halvlek.