Poängtapp för KIF Örebro i Vittsjö

KIF Örebro har bara tagit en poäng mot de båda Skåne-lagen man inlett mot. Den första kom i Vittsjö på lördagen, och det var sämre utdelning än favoritlaget hade räknat med. 0-0 slutade matchen inför 535 åskådare på Vittsjö idrottspark

Båda lagen saknade nyckelspelare, i KIF Örebro landslagsspelarna Hanna Folkesson och Lisa Dahlkvist, i hemmalaget framför andra offensiva Sandra Adolfsson och Linda Sällström

Damfotboll.com ställde frågan till KIF Örebros tränare Rickard Nilsson när Lisa Dahlqvist väntas tillbaks i spel?
– Det är svårt att säga, möjligen till nästa seriematch.
Vittsjö målvakten Cecilie Breil Kramer stod för flera avgörande räddningar. Hon höll hög klass och utsågs välförtjänt till hemmalagets bäste spelare.
KIF Örebro förde spelet och skapade flest chanser. Redan efter två minuters spel hade Elin Magnusson ett skott den välplacerade Vittsjö-målvakten dock inte hade några problem med. I den 36:e minuten uppstod en pressad situation i Vittsjös straffområde. Först fick Ogonna Chukwudi på ett bra skott och sedan i samma matchminut fick Julia Spetsmark chansen men Cecilie Breil Kramer glänste och räddade båda skotten.

I inledningen på andra halvlek hade KIF Örebros mittback Sara Nordin en fin chans på hörna men även här lyckades Cecilie rädda bollen. I matchens 56:e minut spelade Antonia Göransson bollen till Michelle Pao som sköt en bit utanför mål.
I den 67:e minuten kom KIF Örebros bästa målchans genom Sarah Michael då Cecilie Breil Kramer hamnade på efterkälken i en utrusning och Michael fick med sig bollen, men Vittsjö-backen Lisa Klinga hann rädda på mållinjen. Två minuter från slutet hade KIF Örebros Sanna Talonen en boll i mål som avvinkades för offside.

Rickard Nilsson KIF Örebros tränare:
- För oss känns det tungt att inte få tre poäng med oss. Jag är nöjd med prestationen och kreativiteten. Vi är missnöjda med resultatet. Bra försvarsspel av Vittsjö. Vi hade inte tillräckligt bra förmåga att göra mål. Vi gör inga hårresande misstag men får inte de rena avsluten.

Thomas Mårtensson Vittsjös ene tränare:
- Jag är nöjd med resultatet. Vi visste att KIF Örebro är bollskickligt och var mer hungrig på andrabollar. All heder åt backlinjen och målvakten. Vi föll ner trots att vi inte ville. Men det blir så när motståndaren kommer med mycket folk. Defensivt var vi bra, offensivt kan vi bättre.

Carola Söberg KIF Örebros målvakt:
- Vi skapar mycket chanser och släpper inte till mycket bakåt. Vi gör en bra match men saknar det lilla extra.
- Cecilie Breil Kramer Vittsjös målvakt:
- Det blev en ganska tuff match med många anfall. De är väldigt bra på kontringar och vi tappade tyvärr bollen för lätt.

Text: Anders Bystedt