Elin Rubensson om sin hjärnskakning

Under den förra landslagssamlingen råkade Elin Rubensson ut för en hjärnskakning, hennes tredje på två säsonger och därför skyndar hon långsamt tillbaka. Kanske blir det come-back på fredag.
Elin Rubensson snart tillbaka i spel efter sin hjärnskakning. Foto: Bildbyrån

Det var på träningen inför matchen mot Danmark som Elin träffades av en boll i bakhuvudet och det blev svart, Elin berättar själv om händelsen
– Jag spelade i det försvarande laget och hade fullt upp med min markering och uppfattade inte bollbanan så bra men den tog i bakhuvudet och så blev det svart för ett ögonblick och så blev jag bara en aning yr. Men jag tyckte inte det var någon fara utan fortsatte träna men när jag efter en stund fick lite synbortfall då gick jag av.

Det är inte första gången så du kände igen symptomen?
– Det stämmer, hade en liten hjärnskakning i slutet av säsongen 2013 och en i vintras när jag inte kunde åka med landslaget till USA och spela matcherna mot Kanada. Och så nu den här, det är klart att det känns lite otäckt. Men läkarna har full koll på mig och vi jobbar helt efter den så kallade ”hjärntrappan”.

Det har gått drygt två veckor sedan händelsen och jag är nyfiken på hur långt du kommit i din rehab? – Häromdagen var jag med och körde nästan för fullt och det känns helt ok nu, svarar Elin.
Kopparbergs/Göteborg möter Kristianstad på fredag. Hur stor är möjligheten att du gör din första damallsvenska match för ditt nya lag då?
– Om jag fick bestämma spelar jag, men det är läkarna och förstås tränaren (Stefan Rehn) som tar det sista beslutet. Jag lyssnar på dem men hoppas förstås på lite speltid i alla fall, säger Ein till slut.

Mark 2015-05-01 22:11

"."