Lugnande seger för QBIK

QBIK tog den helt nödvändiga första trepoängaren för att inte hamna på efterkälken i Elitettan. Det har emellertid nykomlingen Lidköpings FK gjort efter sin tredje raka förlust, den här gången med 0-2.

Efter att gått mållösa från de två inledande omgångarna så lyckades man två gånger borta mot Lidköping och det räckte för att QBIK skulle plocka med sig alla tre poängen hem till Karlstad.
Tillställningen i Lidköping blev en ganska tempofattig match där det märktes att det var två lag som var rädda att tappa poäng. Matchen präglades av mycket spel på mittplan där lagen hade svårt att få till ett ordnat anfallsspel.
I 33:e minuten kom QBIK:s ledningsmål genom Caroline Olsson som kallt satte bollen i mål efter att Matilda Haglund i LFK målet varit ut och rensat utanför straffområdet men inte tillräckligt bra. Ett olyckligt mål för Lidköpingstjejerna som annars började matchen bra. Efter ledningsmål tog QBIK över och hade ett visst övertag resten av halvleken.

Andra halvlek blev ganska lik första där Lidköping började bra medans QBIK jobbade sig in i halvleken. Något kvitteringsmål fick vi inte se.
Lidköping tog inte vara på de chanser som bjöds utan i den 79:e minuten avgjordes matchen då en frispelad Sofia Ask satte 2-0.

Mungiporna uppåt hos Karlstadtjejerna som spräckte nollan framåt och tog säsongens första trepoängare. För LFK-tjejerna så kanske det inte var lika muntert efter dagens match då man inte tog vara på de chanser som faktiskt fanns i matchen.

Text: Peter Robertsson