Piteå och KIF Örebro ännu utan segrar

Mest otillfreds med att matchen i Piteå slutade 1-1 är KIF Örebro efter att ha tvingats släppa till kvittering fem minuter före slut - dessutom nickmål av före detta Örebro-spelaren Hanna Pettersson *).

Knappast väntat ett båda lagen är de enda i Damallsvenskan som efter vars tre matcher är utan seger.

Piteå IF hade vinden i ryggen första halvlek, inte alltid en fördel vid avvägningen av djupledsbollar. Men en mäktig frispark från 40 meter av June Pedersen hade så när överraskat Carola Söberg i KIF Örebros mål. Hon hann bort för att rädda tätt invid sin vänstra stolpe.

KIF Örebro hade inledningsvis mera av spelet, men ändå inte så att det imponerade för att vara ett förväntat topplag.
Ett inspel från höger av Julia Spetsmark avslutades med att skott i ribban av Susanne Lehtinen efter att Lisa Dahlkvist genom att springa bakom Piteå IFs backlinje skaffat övertag i boxen.
0-1-målet var bara en minut borta och det satte Lisa Dahlkvist. En lika lång frispark som June Pedersens av Marina Pettersson Engström nådde Lisa i straffområdet där hon hittade luckan förbi Hilda Carlén i PIF-målet.

Lisa lämnade i halvtid. En kombination av gamla ljumsk/höftskador och försiktighetstänk fick henne att kliva av. De båda lagkamraterna Elin Magnusson och Marina Pettersson Engström fick också sina törnar som dock inte bedömdes som allvarliga utan att att de spelade kvar..
Matchen blev alltmer fysisk ju längre den varade.
- Jag är nöjd med vår första halvlek, i andra tryckte Piteå oss tillbaka, sade KIF Örebros tränare Rickard Nilsson efteråt till TV4.
För honom kändes 1-1 som två tappade poäng.
PIFs tränare Stellan Carlsson:
- Vi stod upp bra i närkampsspelet, men det är inte tillräcklig kvalitet på det vi presterar. Men vi krigar, sade PIFs tränare Stellan Carlsson efter matchen.
- Jag är nöjd med hur spelarna hanterade förutsättningarna.

KIF Örebro drog ner tempot när det såg ut som att man skulle få nöja sig med en 1-0-seger. Det såg stabilt ut i backlinjen utom när Hanna tämligen fri i straffområdet mötte June Pedersens långa frispark perfekt med pannan. Ännu en målchans hade PIF ett par minuter senare när Elin Johansson spelade fram Pauline Hammarlund som sköt utanför.
Carola Söberg hade kontroll på alla bollarna som dessförinnan nådde fram till henne.
Litet mer att göra hade Hilda Carlén i Piteå-målet.
När det blåste som mest både bildligt och bokstavligt var det de båda lagens nigerianska spelare Faith Ikidi, PIF, och KIF Örebros Oganna Chukwudi som hade kylan. Hemmalaget har dessutom sitt norska universalgeni June Pedersen.

*) 2008 spelade Hanna Pettersson i KIF Örebro. Efter det blev det både Stattena IF och Umeå IK innan hon 2012 hamnade i Piteå. Det året hade hon andel i alla Piteå-målen när KIF Örebro besegrades med 3-0, två egna samt en assist. I en träningsmatch försäsongen 2012 gjorde Hanna även alla målen när Piteå besegrade KIF Örebro med 3-2.