Hammarby spräckte nolla men Piteå vann

I fjärde tilläggsminuten gjorde Hammarby första målet på fem matcher och därmed blev Piteå IFs seger bara 2-1 (1-0), och det var PIFs första seger på hemmaplan. Den var lika säker som välförtjänt men borde rätteligen varit ett par mål större.

PIF satte hög press på Hammarby från första till sista spelminuter. Den gav förutom övertag i spel många målchanser främst för Pauline Hammarlund. Men skotten var illa riktade - så när som på hennes nick som gav 2-0 i 77:e minuten.
Elin Johansson var väl så nyttig i anfallsspelet tack vare sin löpstyrka.

1-0-målet överraskade alla för Irma Helins inlägg fick inte höjd och borde ha kunnat brutits av någon Hammarby-försvarare, men de lämnade en liten lucka. Sofia Lundgren i målet hade inte räknat med det och blev överspelad.
Tråkigt nog kände sig Irma inte bra några minuter senare och fick lämna plan.
June Pedersen är en av Damallsvenskans bästa skyttar på liggande boll. Frisparken hon slog ur bra läge från strax utanför straffområdet lyckades Sofia Lundgren efter några nick-touchar i ribban tippa över.

Hanna Pettersson hade ett par bra avslut i slutet av första och början av andra. Hammarby hade en period när man lyckades förlägga något mera av sitt spel på motståndarnas planhalva. Men hammarbyarna är för svaga närkampsspelet och dessutom kommer de sent in i duellerna. Det går helt enkelt för långsamt.

När matchuret visade på 93 fick Hilda Carlén i Piteå-målet sträcka sig ordentligt för första gången när hennes lagkamrat från i fjol Clara Markstedt fick iväg ett skott inne i boxen.
Faith Ikidi, som vanligt suverän oavsett motstånd, hade fått ett par törnar och blivit liggande framför målet och det var anledningen till tidstillägget. Hon kom tillbaka - vilket hon kanske inte borde ha gjort eftersom hon var sist på bollen när Helén Eke, backkollegan i Hammarby, skickade iväg ett inlägg som Faith olyckligt nickade i eget mål. Med litet ironi kan konstateras att Hammarby fortfarande inte har gjort mål på fem matcher.