Rebecka,17, visade att hon tillhör startelvan

Första matchen från start i allsvenskan och hon behövde bara sju minuter på sig. Kopparbergs/Göteborgs Rebecka Blomqvist tog ner lagkamraten Elin Rubensson djupleds/inläggsboll och placerade bollen till vänster om Mallbackens målvakt Jennifer Falk. Det blev segermålet 1-0 i Mallbacken.
Kopparbergs/Göteborgs Andrine Hegerberg i anfall. FOTO: Anders Andersson.

– Jag kom bakom deras backlinje och fick en bra första-touch och satte den i bortre, säger matchvinnare Rebecka Blomqvist efter matchen.

I Lieke Martens och Manon Melis frånvaro var det andra spelare i KGFC som steg fram och Rebecka Blomqvist som fick chansen från start för första gången i Damallsvenskan var en av dom. Den IK Rössö-fostrade 17-åringen tvekade inte när hon gjorde sitt första mål i serien.

Kopparbergs/Göteborg fick där en smakstart men sen var det hemmalaget Mallbacken som kom att skapa det farligaste läget efter det målet i den första halvleken. Anfallaren Mimmi Larsson tog sig fri och fick nog för mycket tid på sig, målvakten i KGFC Loes Geurts räddade ut till hörna.

– Ja, hon fick nog för gott om tid och då hann hon att tänka och ta med sig flera steg. Sen hade vi även andra bra lägen, säger en av tränarna i Mallbacken Henrik Arneng och lägger till:
– Det räcker inte med att vi skapar lägen, vi måste göra mål på dem också. Det har blivit för många i uddamålsförluster.

Tidigt i den andra halvleken slog pigga Sandra Andersson ett riktigt bra inlägg från högerkanten och där var Madelen Janogy bara en nick utanför ifrån att kvittera. Mallbacken fortsatte och skapade lägen men det vill sig fortfarande och Kopparbergs/Göteborg kunde också ha stängt matchen i slutet av den.
– Det var en krigarmatch och det visste vi innan att det skulle vara. Vi gör det vi ska och sen skapade även de några lägen. Skillnaden är väl också att vi satte vår chans och var effektiva, för vi hade kunnat åkt här ifrån med en poäng också, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Stefan Rehn.

Hur har du annars upplevt säsongsinledningen?
– Fram och tillbaka, men det känns ändå bra och nu saknade vi två spelare som är viktiga för oss. Men vi visade att vi klarar av det ändå, det tycker jag är starkt och skönt att veta. Nu går vi in i uppehållet med en skön känsla och vi har mycket att bygga vidare på, säger Rebecka Blomqvist som gjorde sina första 90 minuter i allsvenskan..Det var väldigt roligt att få göra det.

Mallbackens Henrik Arneng fick slutordet.
– Det var en krigarmatch, Göteborg var bättre spelmässigt i den första halvleken och jag tycker att vi var starkare i den andra. Dom hade två bra chanser och vi fem så jag tycker att vi minst skulle ha haft en poäng och egentligen sett till chanser tre. Men vi är lite för uddlösa och missade kanonlägen.

Vad väntar nu?
– Vi kommer att köra på i två veckor till innan vi tar ledigt, sen får vi se om det händer något i truppen. Det är både bra och dåligt att uppehållet kommer, för jag tycker att vi har presterat bra i dom två senaste matcherna. Men vi kanske behöver uppehållet ändå för att se vad vi ska göra bättre.

Text: Anders Andersson

Lenn 2015-05-21 20:24

Såg inte matchen men Mallb. spelar kanske för snält och i en jämn lunk hela tiden. Borde kanske ibland trycka till och forcera med hela laget för att få dit bollen. Har ju t. ex Mimmi Larsson.. Men det är kanske inte så lätt att "bara" skruva upp tempot och få hela laget med sig. Det tar på krafterna också.