AIK tog sin första poäng

Derbyt mellan 08-lagen AIK och Hammarby slutade 1:1. Sarah Storck och Emma Jansson gjorde målen inför fler än sexhundra på Skytteholms IP.
AIKs Emma Lundh och Hammarbys Petronella Ekroth i duell. FOTO: Anders Henrikson

Matchen hade kallats livsviktig och avgörande framför allt för AIK:s överlevnad i Damallsvenskan eftersom Solna-laget stod på 0 poäng efter sex omgångar i serien. Det blev en spännande och sevärt match där dock bägge lagen visade varför de står långt ner i tabellen på platserna 10 respektive 12: Både AIK och Hammarby har ytterst svårt att göra mål och behöver alldeles för många chanser.


#
11:12 slutade skottstatistiken i gästernas favör och med tanke på att Julia Karlenäs träffad målställningn två gångr får man nog säga att Hammarbys chanser var vassare. Men resultatet är inte orättvist eftersom båda lagen hade sina moment när de dominerade. De sista kvarten spelade dock framför allt de grönvita som tryckte på ett segermål.

Katrin Schmidt spelade lite mer än en en timme efter sin skada nyligen och hon är numera både bollvinnare och playmaker, en oerhört viktig kugge i Hammarbys lagbygge. AIK fick i andra matchen i rad byta ut sin målvakt Justine Bernier skadad efter halva matchen. Båda trupperna är decimerade pga skador och ser säkerligen fram emot det långa VM-uppehållet där endast Emma Lundh kommer att spela på andra sidan Atlanten. Sofia Lundgrens comeback kom nog för sent för att uppmärksammas av duon Sundhage/Persson som satsade framför allt på harmonin i den befintliga målvaktstrion. Synd för Sverige att Katrin Schmidt efter många år i Sverige inte har dubbelt medborgarskap - annars hade hon kanske haft en chans att representera blåvgult i Edmonton och Winnipeg.

Taggar: ,