AIK-favoriten lägger av

I förra veckan tog AIK säsongens första poäng i serien. Samtidigt spelade trotjänaren Sarah Fredriksson sin sista match för klubben. Efter derbyt mot Hammarby tackade publikfavoriten för sig.
AIK:s trotjänare Sarah Fredriksson slutar. Foto: Bildbyrån

Under året har Sarah Fredriksson spelat i den svarta AIK-tröjan för femte säsongen i rad. Men redan innan denna upplaga av Damallsvenskan startade hade hon bestämt sig för att sluta.
– Beslutet fattade jag egentligen redan i vintras. Men jag ville inte sluta då, för jag vill avsluta positivt - det tycker jag inte att jag gjorde ifjol, säger Sarah till damfotboll.com.

Nu när han väl lägger skorna på hyllan är det med blandade känslor:
– Det känns skönt på ett sätt men också jobbigt. Och att avsluta med att möta Bajen, det blir mycket känslor. Men beslutet känns helt rätt.

Fredriksson har startat i sex av AIKs seriematcher under 2015. Hon har agerat högerback i laget som inlett säsongen med sex förluster på sju matcher. Som lagets nu mest meriterade AIK-spelare har hon blivit en favorit bland supportrarna på Skytteholms IP.
Fredriksson lämnar fotbollsplanen. Och hon har inga planer på att återvända. Däremot kommer hon att fortsätta stötta AIK i kampen för nytt kontrakt.
– Jag kommer stå här varenda match, och förmodligen träning också, och skrika på dem. Jag är ingen tränartyp, men det skulle vara kul att vara kvar i AIK på något sätt, säger Fredriksson som tror att laget fixar nytt damallsvenskt kontrakt under hösten:
– Jag tror och hoppas att de fixar det, AIK ska vara i allsvenskan, avslutar Fredriksson.