Kanadas lagkapten lovar överraska egna publiken

– Jag tror att folk här i Kanada ser vårt damlandslag som ett som bara går på kraft och är fysiskt. De kommer att bli överraskade av hur tekniskt vi också är, säger lagkapten Christine Sinclair den absolut största stjärnan i Kanada och också en av världens bästa forwards.
Christine Sinclair (nr 12) Kanadas bästa spelare genom tiderna. Foto: Bildbyrån

- Vi ska bjuda på fin fotboll, lovar hon en intervju på Kanadas FFs hemsida.
Christine Sinclair tillhör generationen som har lyft Kanada från ett i mängden av halvbra damlandslag till att närma sig den absoluta toppen.
– Jag tycker att vår förbundskapten John Herdman har fått med litet av all kompetens vi har i den VM-trupp har har tagit ut. Vi spelar i en bra grupp och det ska bli roligt.

Christine Sinclair är forward och har gjort 153 landslagsmål på drygt 220 landskamper. Med sin blick för spelet och fina skott är hon en extremt farlig forward och det finns många röster som säger att hon hör till världens absolut bästa just nu. Hon har utsetts till landets bästa fotbollsspelare hela elva gånger hemma i Kanada och varit nominerad till världens bästa vid sex tillfällen. Hon har också tilldelats utmärkelsen Kanadas bästa idrottare, alla kategorier.

Kanada har ett rutinerat lag med flera spelare som är aktiva i den amerikanska proffsligan, bland annat Christine som spelar i Portland. Ett tiotal i den kanadensiska truppen har spelat mer än 80 landskamper. Bästa meriten hittills är ett OS-brons 2012 och för att försöka toppa denna prestation har det kanadensiska landslaget varit samlat länge för att komma så väl förberedda de bara kan till detta hett efterlängtade mästerskapet på hemmaplan.

Kanada spelar öppningsmatchen mot Kina den 6 juni.