Ida Strömblad har redan tagit steget

Ida Strömblad har redan tagit steget

För något år sedan var Ida Strömblad en nyckelspelare i Åsa IF:s division 2-lag nu återfinns hon i Hallands Elitettan-lag Kungsbacka DFF, är flicklandslagsspelare samt representerar Hallands distriktslag som är klart för final i Cup Kommunal.

För något år sedan var Ida Strömblad en nyckelspelare i Åsa IF:s division 2-lag nu återfinns hon i Hallands Elitettan-lag Kungsbacka DFF, är flicklandslagsspelare samt representerar Hallands distriktslag som är klart för final i Cup Kommunal.

I dagsläget tränar Ida Strömblad hårt för att nå målet, en plats i KDFFs damlag i Elitettan.
– Det gäller att ligga i säger hon själv till damfotboll.com.
– Det är ganska tufft har jag märkt men samtidigt älskar jag det här så det är bara att borra ner huvudet och köra.
Vad är dina främsta styrkor som spelare?
– Jag tycker att jag har bra blick för spelet och har en god teknik som jag vill slipa på ännu mer.

Vad tycker du är största skillnaden med att ha kommit till en elitklubb som Kungsbacka DFF?
– Det är mycket hårdare och tuffare motstånd och så går allt i ett högre tempo, men jag njuter varje gång jag är på träning och tycker att jag redan har lärt mig mycket. I första hand var målet att ta en startplats i A-laget och nu har jag fått starta två gånger, så en bit på väg har jag i alla fall kommit, berättar Ida.

Finalspel kittlar alltid extra

I våras träffades vi på ett träningsläger innan ni skulle iväg för att spela Elite Round 2 med F17/98-landslaget. Hur är det att åka på internationella turneringar?
– En stor upplevelse och man lär sig en massa samtidigt som man får möta jämnåriga från andra länder. Internationell fotboll är tuffare och vi fick känna på det under turneringens gång där vi mötte Danmark och spelade oavgjort och sen besegrade vi Österrike med 1-0 och avslutade med oavgjort i mot Norge. Vi hade dock behövt vinna den för att gå vidare till EM-slutspelet på Island säger Ida och fortsätter.
– Lite extra surt känns det allt att vi var så nära, men, men….

Nu är det snart dags för dig att spela finalen i Cup Kommunal. Hur laddad är du för det och hur tror du att det kommer att gå?
– Det ska bli otroligt kul. Vi har tränat lite inför den matchen och jag tänker att det kommer att bli en tuff och jämn match. Södermanland slog ju ut Skåne och måste vara bra så vi kommer att få jobba hårt. Man kan alltid hoppas att det betyder något att så många i vårt lag kommer ifrån Halmia och egentligen har hemmaplan eftersom vi spelar på Sannarps IP i Halmstad. Kanske får vi hjälp av att hejas fram av många på läktaren, fast i första hand gäller det att vi själva går ut och jobbar tufft och hårt i 80 minuter – eventuellt litet till. Det kommer att bli nervöst men man vill ju uppleva sådana här matcher, så det är bara att borra ner huvudet och köra, säger Ida som verkar älskar utmaningar.