Intensivt dygn för F16-landslagets matchvinnare

På mindre än ett dygn gjorde Matilda Ovenberger mål för två lag, varav det för Sveriges F16-landslag var det viktigaste.

På söndagen gjorde Matilda sista målet när hennes Limhamn Bunkeflo besegrade Sirius i Elitettan. Sedan bar det iväg över två sund till Nörre Aaby i Danmark och inledningsmatchen i Nordisk flickturnering mot Island.

Både i LB07:s match och i landskampen kom Matilda in som ersättare - och gjorde mål, Men det dröjde till slutminuten i Islands-matchen.
- Till slut kom den där djupledsbollen från Linnéa Svensson till Matilda som dribblade bort både en back och sedan målvakten innan hon satte segermålet, berättar förbundskapten Victoria Sandell Svensson för svenskfotboll.se.
- Vi har lite svårt att bryta mönster och det är det som ofta krävs för att vinna fotbollsmatcher. Vi kan göra det bättre framöver men vi gjorde ju målet som krävdes.

Försvaret funkade väl och man kunde flytta upp i andra halvlek för att få bättre press på Island som bjöd på bra och fysiskt motstånd.

Redan på tisdagen är det dags för Sveriges andra match mot Tyskland, möjligen Matilda Ovenbergers tredje på lika många dagar.