Fullt fokus hos finalvana Tyskland

Bara timmar återstår till semifinalen mellan Tyskland och USA. Stora förhoppningar byggs upp bland fansen – men det är inte bara supportrarna som väntar. ”Hoppas att den långa dagen går fort så att vi kommer igång med matchen”, säger Alexandra Popp.
Tyskland möter USA i VM:s ena semfinal. Foto: Bildbyrån

Tyskland körde över två gruppmotståndare (Elfenbenskusten och Thailand). Sedan dess har man fått göra rätt för sin status som guldkandidat.
– Vi har redan haft en del svåra matcher, men det är så det är. Det har också visat oss att vi kan konkurrera med starka lag, säger Annike Krahn.

USA och Tyskland har redan stött på varandra på spelarhotellet. Ett förfarande som blivit följetong genom turneringen, Ali Krieger träffade sina gamla kompisar från tiden i Frankfurt i hotellfoajén i Winnipeg för två veckor sedan.
– Två lag som möter varandra bör inte bo på samma hotell. Det gäller inte bara i semifinalen, när vi slog Sverige och Frankrike var det svårt för oss. De var ledsna och vi var tvungna att dela hiss med dem, säger Silvia Neid som skött analysen från den dramatiska kvartsfinalen.

Lärdomen att det är viktigt att vara med från start var knappast svårfunnen.
– Det är mycket viktigt, vi hade problem med att hitta in i matchen mot Frankrike. Vi måste spela rörligare, gå in i duellerna och vara modigare.

Ett av lagen i nattens semifinal tar hissen upp till helgens guldmatch, det andra får kliva av med bronschans. En kittlande ingrediens i en match som redan lockar.
– Det är alltid speciellt att möta USA, de tillhör de bästa i världen. Vi måste vara 100 procent fokuserade för att ta det sista steget till finalen, säger Alexandra Popp.