Tabita Chawinga bjöd Djurgården på daladans

Djurgården sprang på sitt andra nederlag i bortamatchen mot Kvarnsveden som vann med hela 7-2. Därmed övertog dalalaget förstaplatsen i Elitettan från Djurgården. 287 kom för att se seriefinalen i sommarhettan - och Tabita Chawinga som gjorde inte mindre än fem mål för Kvarnsveden.

Madeleine Stegius gav dock Djurgården ledningen efter 11 minuter men Kvarnsveden kvitterade tio minuter senare genom självmål efter en hörna.
Djurgården drog på sig offsideavblåsningar i jakten på att återta ledningen, men det gjorde Agnes Dahlström för Kvarnsveden i den 33:e minuten.
Som så många gånger tidigare den här säsongen avgjorde Tabita Chawinga för Kvarnsveden. Med två mål inom loppet av lika många minuter förvandlade hon Djurgårdens 2-1-underläge till ointagliga 4-1. Åtta minuter före slut spädde hon på sin ledningen i skytteligan med 5-1 och fullbordade hat-tricket med sitt tredje mål i andra halvlek. Inte nog med det hon ökade även till 6-1 när fyra minuter återstod av ordinarie matchtid. På tilläggstid reducerade Madeleine Stegius för Djurgården. Sista ordet blev ändå Tabita Chawingas när hon satte 7-2.
Det var hennes 20:e i årets Elitettan.

Coach 2015-07-04 18:00

Gör Tabita till Svensk Medborgare, överlägset den bästa offensiva spelaren jag sett, 20 mål som debutant i Elitettan, på 11 matcher...hugg!

Rainer Fussgänger 2015-07-04 18:46

Hatten av för Tabitha Chawinga, Hon har gått om Mia Jalkerud med gott marginal. Måste vara en intressant spelare för Damallsvenskan.