Angeldal blickar framåt

I lördags gjorde Filippa Angeldal Sveriges enda mål i 1-0-segern mot Danmark. Ett viktigt mål som gjorde Sverige klart för semifinal i EM. Nu är AIK-spelaren redo för Frankrike i den sista gruppspelsmatchen, men det var på håret att hon kom med till EM.
F19-landslagets Fillppa Angeldal har full koll. Foto: Bildbyrån

AIK:s Filippa Angeldahl har gått skadad under våren och bara startat tre av lagets matcher i Damallsvenskan. Hon var även sist in i den svenska EM-truppen som hittills under mästerskapet slagit Israel och Danmark.
– Jag har haft en efterhängsen skada här under våren. Men jag var med ifjol också, säger Angeldal när damfotboll.com träffar henne inför avresan till EM.
– Ifjol lärde jag mig att alla lag verkligen är bra. Man kan inte gå ut och ta för givet att man ska vinna utan måste ut och ge 110% i varje match. Det är nuet som gäller.

I nuet möter Sverige finaltippade Frankrike i sista gruppspelsomgången på tisdagen. Och får vi tro Angeldal är det inte helt omöjligt att anfallskollegan Stina Blackstenius håller sig framme och gör mål i denna match. Stina Blackstenius eller Angeldal själv.
– Ifall Blackstenius kommer igång så tror jag att hon kan gör många mål. Sen vill jag gärna sätta några själv också, tillägger Angeldahl som avgjorde senaste matchen mot Danmark på en säker straff.

Därmed är laget klara för U20-VM nästa sommar i Papua Nya Guinea
– Vem vill inte spela ett VM? Undrar hon retoriskt, och konstaterar också att Sverige går för guld. Och varför skulle man , med semifinalplatsen i hand, göra något annat?
– Vi är ett riktigt bra lag. Vi kan gå riktigt långt.