Linköping kan ha hämtat in mästarnas försprång ikväll

Onsdagkvällens toppmöte i Damallsvenskan kan bli en riktig nagelbitare. FC Rosengård ställs mot formstarka Linköpings FC som samtidigt är det lag som serieledarna rent statistiskt har mycket svårt för.

Före VM-uppehållet hade Malmö-laget fem poängs försprång gentemot Linköpings FC. Det kan vara inhämtat efter onsdagkvällens match och de svenska mästarna leda serien endast på sin överlägsna målskillnad.

Det är tre år sedan FC Rosengård vann mot Linköping i Damallsvenskan. Endast tre poäng skiljer lagen åt. Nyblivna ställföreträdande tränaren Therese Sjögran har en tuff uppgift att lotsa mästarlaget i sitt första uppdrag.
– I det här läget krävs det att alla verkligen presterar på topp, både på planen och socialt. Det spelar ingen roll om man heter Marta eller Natalie Persson. Just nu måste vi hålla ihop säger hon till Sydsvenska Dagbladet.
Rosengårds tränare Markus Tilly är sjuskriven och Therese Sjögran har som tillfällig lösning tagit över tillsammans med andretränaren Daniel Nilsson.
– Det är ingen optimal situation men klarar vi att vinna mot Linköping under de här förutsättningarna är det en väldigt stark bedrift, säger Therese.

Linköpings fina statistik mot just FC Rosengård ger bra självkänsla inför mötet.
– Vi har haft bra statistik mot just Rosengård, brukar göra bra matcher mot dem. Bortsett från årets förlust i cupfinalen så har vi två raka segrar mot dem i ryggen. Det gäller för oss att vara ödmjuka inför uppgiften. Rosengård är ändå Sveriges bästa lag och har varit det de senaste åren, säger Martin Sjögren till corren.se