Europamästare klar för AIK

AIK Fotboll har gjort klart med den 19-åriga backen Julia Ekholm från Bollstanäs SK. Julia ingick i Sveriges F19-landslag som vann EM där hon spelade alla matcherna från start.
Julia Ekholm lämnar Bollstanäs för AIK. Foto: Bildbyrån

Hon är född den 17 juni 1996, Julia spelar både som mittback och ytterback, har spelat sammanlagt 28 U19-landskamper samt fem U17-landskamper för Sverige. Julia Ekholm var med i det svenska F19-landslaget som i veckan vann U19-EM i Israel och spelade samtliga fem matcherna från start. AIK har därmed fyra Europa-mästare i laget förutom Julia en Nathalie Björn, Filippa Angeldal och Julia Zigiotti Olme uttagna.
[view:article_images=block_2=24510

Under den pågående säsongen med Bollstanäs har Ekholm spelat lagets samtliga 1 260 minuter under de första 14 omgångarna. Hon tränade även några pass på Skytteholms IP tillsammans med AIK under våren, skriver AIKs hemsida.

Rufus 2015-07-30 19:05

Förhoppningsvis ger alla dessa Europamästarinnor "Gnagets" damer den boost som behövs för att lyfta laget ur det prekära tabelläget och inför risken att degraderas i höst!

Rainer Fussgänger 2015-07-31 11:25

De försöker förstärka sig utan att satsa mycket pengar. I den vevan har tränare Nazanin Vasegpanah även övertalat Sarah Fredriksson att göra comeback. Det är skönt att jobba med de resurser man har, men det lär inte räcks för att stanna ju Damallsvenskan. Som vanligt behöver AIK målspottare framåt. Någon som Blackstenius. Men hon lär inte kunna övertalas till ett klubbyte.