Dolinsky-effekt gav Elitettans största skräll hittills

Sistaplacerade Bollstanäs stod för årets knall i Elitettan när man hemmabesegrade IFK Kalmar med 4-1 (4-1). Hemmalaget som bara mäktat med fem mål hittills gjorde tre raka på 25 minuter i första halvlek och sedan var den dagen förstörd för den sensationellt duktiga nykomlingen IFK Kalmar som jagar allsvenskt spel.

Hur gick detta till, Kalle Fremdling, tränare i Bollstanäs?
- Vi var det bättre laget och skapade mängder med målchanser. Möjligen hade Kalmar väntat sig ett lågt försvarsspel från vår sida men vårt bolltrygga mittfält gjorde att vi kunde komma gång på gång i ytterzoner i två mot ett lägen.

Efter att Michelle Rojas Flores snyggt lobbat in 1-0 följde Josefin Jarstad via två vunna motlägg med ett distinkt avslut till 2-0. Fyra minuter senare, med halva halvleken spelad avlossade sedan Monica Dolinsky sin kanon och 3-0 satt bakom den maktlösa Lovisa Johansson i Kalmar-målet.

Kört efter 25 minuter, Jonas Walfridsson, Kalmar-tränare?
- Nej vi får in 3-1 (Emma Jones) snabbt efter deras 3-0 mål men sedan gör dom 4-1 (Anna Thim) direkt på det. I andra trycker vi ner dom rätt rejält men vi skapar inga riktiga chanser.
Ni bytte målvakt efter 4-1?
- Ja, Lovisa hade känning i låret så vi blev tvungna. Hade inget med insatsen att göra. De var heta och fick kontroll på matchen, vi har i princip spelat med 12 spelare undrar säsongen och nu saknade vi två tongivande poängspelare (Linnea Johansson och Amanda Fredriksson, reds anm). Jag får ta på mig att jag inte kunde rotera laget på bättre sätt. Tycker Bollstanäs är rätt bra, vi hade flyt hemma och gjorde fyra mycket snabba mål, nu var det deras tur att ha marginalerna med sig.

Andra halvleken blev mållös och Fremdling ville ge extra plus till mittbacken Malin Engdahl samt Monica Dolinsky och Josefin Jarstad.
- Alla gör en kanoninsats och höjer sig en nivå, vi får in erfarenhet i Monica och då känner de yngre att de inte behöver göra allt själva.
Kan vi kalla denna skräll för Dolinsky-effekten?
- Kalla det vad ni vill, hon var bra men hela laget lyfte sig rejält.