Goda vibbar i Piteå inför Vittsjö-resan

Piteå IF går mot sin bästa säsong sedan återkomsten i Damallsvenskan 2011. Med sin fjärdeplats ligger man i hasorna på de tre topplagen Rosengård, Eskilstuna och Linköping. Stellan Carlsson, Piteå IFs tränare tittar bara framåt, men i backspegeln hittar han också detaljer som ligger till grund för det stabila spel laget presterat under året.
Stellan Carlsson, tränare i Pteå IF. Foto: Anders Henrikson (arkiv)

– Jag såg tendenserna redan på försäsongen och tänkte att med det här spelet har vi absolut möjlighet att få till en riktigt bra säsong. Visserligen blev det en förlust i den seriepremiären mot Vittsjö men jag tyckte ändå att vi gjorde en bra prestation trots förlusten.

Därefter har ni spelat ytterligare tolv matcher och bara förlorat två. Vi lägger till tre kryss, resten är vinster och med era 24 poäng har ni fyra upp till trean Linköping och tre ner till femman Göteborg. Du pratar om ett bra spel men kanske finns det mer förklaringar än så till er, så här långt i Damallsvenskan, fina säsong?
– Det är klart att en homogen trupp och få nyförvärv i år, Irma Helin och Nina Jakobsson, skapar trygghet och kontinuitet i ett lagbygge och detta har fallit ut väl i vårt spel i år. Vi har en jämn trupp, det varierar lite åldrar men även de yngsta har varit med ett tag nu. De är bara i början av sin elitkarriär men har redan skaffat sig värdefull allsvensk rutin. Åldersmixen i laget är bra, här finns även rutin i spelare som Faith Ikidi och June Pedersen för att nämna några.

Ni mötte Vittsjö på hemmaplan i premiären och i helgen är det dags för returen i Skåne. En titt i historiken ger oss svaret att ni ännu inte vunnit i Vittsjö. Vad talar för att ni ska kunna vinna den gång?
– Men vi vet att Vittsjö blir en tuff match och vi måste spela riktigt bra för att rå på dem på deras hemmaplan men vi tar med oss goda vibbar från när vi för någon vecka sedan för första gången besegrade Kopparbergs/Göteborg, så ingenting är omöjligt, säger Stellan avslutningsvis.

Söndag 23.8 kl 14.00 Vittsjö idrottspark
Damallsvenskan
Vittsjö GIK - Piteå IF