Bollstanäs satte stopp för skrällaget Rimbo

Division 1-laget Rimbo som förra omgången stod för årets skräll i Svenska Cupen då man slog ut självaste Djurgården på sin hemmaplan med 1-0 kunde inte upprepa bedriften då Elitettan-laget Bollstanäs kom på besök till Arkadien i 16-delsfinalen på tisdagskvällen och vann med 6-1

Bortalaget satte högsta fart från start och det rann iväg till hela 0-5 före paus där matchens stora profil, högermittfältaren Anna Thim hade total lekstuga på sin kant. Hon låg bakom alla de tre första målen, de två första via inspel snett bakåt till Monica Dolinsky som distinkt satte in bollarna. Trean gjorde Thim själv.

- Vi hann inte med helt enkelt, sade Rimbos lagkapten Josefin Bauer i webintervjun efter matchen.
0-4 gjordes av Lauren Silver och 0-5 av Michelle Rojas Flores vilket var halvtidsresultat. Hemmalaget mäktade inte med en enda farlighet i första.

- Det gick för fort för oss i första halvlek, Bollstanäs kom i våg efter våg och det var svårt att stå emot. Bollstanäs var riktigt duktiga och är det bästa motstånd vi mött i år analyserade målvakten Olivia Palmquist som trots 1-6 blev matchens lirare hos hemmalaget.
- - Bollstanäs spelade med ett väldigt högt bolltempo i första halvlek och vi är inte riktigt vana med att det går så pass fort. Vi blev osäkra i stället för att bli mer aggressiva och jobba hårdare, sade hemmalagets tränare Patrik Simonsson som ändå gladdes åt Rimbos andra halvlek.
- Den kan vi ta med oss inför fortsättningen. Vi höjde oss betydligt och spelade rätt jämnt med Bollstanäs, och kul att vi fick in ett mål också.
Andra halvlek blev mer en transportsträcka där båda lagen utnyttjade alla byten. Rojas Flores höll sig framme efter en stolpretur och gjorde 0-6 innan hemmalaget fick tröstmåla via ett friläge som förvaltades fint av Emmali Nordengrim.

- Kul för våra tjejer att få se att vi, trots en utsatt position i serien, är ett mycket bra lag och att Elitettan håller enormt hög klass sammanfattade Bollstanäs-tränaren Kalle Fremdling vars lag nu är klart för åttondelsfinal.