Tunga tre poäng för Mallbacken mot Vittsjö

Mål av Mimmi Larsson redan efter sex minuter. Dessutom hittade Zoe Ness målet i den andra halvleken. Mallbacken tog en viktig seger när man hemma mot Vittsjö vann med 2–1 (1–1).

– Det var en viktig seger och jag tycker att vi hittade tillbaka till vårt spel efter storförlusterna mot Linköping och Piteå, tycker lagkapten i Mallbacken Frida Broström efter matchen som sågs av 740 åskådare på Strandvallen.

Viktiga poäng stod på spel för Mallbacken som i och med Hammarbys sena förlust hemma mot FC Rosengård hade möjlighet att rycka ifrån ”Söderlaget” i kampen om förnyat kontrakt. Tessa Florio (tidigare Gavilsky, gifte sig nu i september och missade två matcher) hittade Mimmi Larsson med en långboll på djupet och Torsbytjejen hittade nätet.

– Jag tycker att vi började väldigt bra de första 20 minuterna och det var väldigt viktigt att vi också fick ledningsmålet. Vi kontrollerade matchen för att sedan börja slarva med tillslagen och det straffade sig, säger Frida Broström.

Vittsjö ställde om på Mallbacken och Linnéa Jonasson kunde ta till vara på Jane Ross inspelning och vi hade 1–1. Målet var det första för 17-åringen som debuterade i allsvenskan i förra omgången mot Kristianstad.
1–1 stod sig halvleken ut.

– Vi snackade om att hitta tillbaka till spelet i halvtidspaus och jag tycker att vi gjorde det också, menar Frida Broström.

Vi fick också se ett Mallbacken som tog tag i spelet och satte press på Vittsjö. Man kom att skapa många chanser och utdelningen lät inte vänta på sig. En hörna i den 53:e minuten och hemmalaget var i förarsätet. Zoe Ness var sist på bollen.
– Efter målet blev vi rädda om poängen och backade hem. Men överlag svarade vi för en bra match lagmässigt och vi var tillbaka efter dom två senaste storförlusterna, säger Frida Broström och berömmer Tessa Florio som var tillbaka. Så också Sandra Andersson.
– Det blev en match med många dueller och hon är duktig på huvudspelet och vinner oftast duellerna.

I och med segern 2–1 drygar nu Mallbacken ut avståndet till Hammarby under nedflyttningsstrecket. Man ligger nu fyra poäng före med tre omgångar kvar att spela och där lagen möts på Strandvallen i den näst sista omgången, snacka om rysare.

Text: Anders Andersson