Lucy Graham tvåmålsskytt i cupderbyt

QBIK stod upp bra mot värmlandskollegan Mallbacken. Svenska Cupen-mötet på Tingvalla som lockade 347 åskådare var mållöst efter första 45 minuterna. Men i den andra halvleken kunde ”Mallis” tyngd och kvalité avgöra. Lucy Graham blev tvåmålsskytt när matchen slutade 2–0.

– Det var en godkänd insats, det är inte lätt att spela borta mot QBIK och den här matchen var nog årets match för dom. Vi gjorde det skapligt och försökte rulla boll, säger Henrik Arneng i Mallbacken efter matchen.


Vad var taktiken inför matchen?
– Att vi skulle hålla uppe bolltempot och få spelvändningar och komma till inlägg. Jag tycker att vi gjorde det skapligt samtidigt som QBIK svarade för en bra match, berättar Mallbackens Henrik Arneng och fortsätter:
– Kommande match mot Eskilstuna (söndag, borta) i serien kommer bli en helt annan typ av match. Ikväll var vi mer det spelförande laget än vad vi har varit tidigare under säsongen. Eskilstuna har en bra offensiv och är bra på fasta situationer och då gäller det för oss att stoppa dom, avrundar Henrik Arneng.

För QBIKs del väntar topplaget IF Limhamn Bunkeflo hemma på lördag. En seger där och kontraktet i elitettan är med allra största sannolikhet i hamn.

Text: Anders Andersson