United är laddat inför matchen mot Mallbacken

Eskilstuna United är årets överraskning i damallsvenskan. Inför de tre återstående omgångarna leder laget tabellen med en poäng före guldfavoriten FC Rosengård. Seger i söndagens hemmamatch mot Mallbackens IF Sunne krävs för att laget ska bibehålla sitt försprång.
Uniteds tränare Viktor Eriksson nöjd med säsongn så här långt. Foto: Bildbyrån

I den senaste allsvenska matchen borta mot Piteå åkte United på en förlust. Det var med ett nickmål i den 81:a minuten som Emelie Lövgren kunde sätta punkt för Eskilstuna Uniteds förlustfria svit. I samma omgång lyckades även FC Rosengård knipa tre poäng. Även Linköpings FC och Piteå hakar på i toppen, och allt talar för en guldstrid in i det sista.
– Vi är riktigt nöjda med att vi har blandat oss i toppstriden, och att vi leder serien, men samtidigt har vi tre tuffa matcher kvar. Vi möter Mallbacken som kämpar för att hålla sig kvar, Linköpings FC som även de är med i guldstriden och Kopparbergs Göteborg FC som är ett erkänt bra lag, säger Viktor Eriksson, tränare för Eskilstuna United.

Inför matchen mot Mallbacken IF är det en positiv stämning och en vilja till kamp som präglar Eskilstuna United. Förutom långtidsskadade Elena Sadiku och Frida Svensson är samtliga spelare spelklara. Utgångsläget är med andra ord detsamma som mot Piteå, en match som Viktor Eriksson trots förlusten är mycket nöjd med.
– Vi gjorde en bra prestation i Piteå och jag tyckte både där och då och när jag har tittat på det i efterhand att vi gjorde många bra saker. Det var mycket som gör att jag tycker att vi förtjänade att ta med oss mer än bara en bra prestation hem.

Gästande Mallbacken IF inledde säsongen tveksamt, men under hösten har det hårda slitet gett utdelning och det är ett Mallbacken i en positiv formtrend som United ställs mot hemma på Tunavallen.
– Mallbacken är ett hårt arbetande lag och kämpar i den nedre delen av tabellen, men de är inte mindre farliga för det. Det är verkligen inget lag att underskatta och hela det här året visar att det inte finns några enkla matcher i Damallsvenskan, avslutar Viktor Eriksson.

Matchen mot Mallbacken IF Sunne har avspark klockan 18:15 på söndag den 4/10. Hemmalaget Eskilstuna United kommer till förmån för Bröstcancerfonden att spela matchen i rosa matchtröjor. För den som vill finns även möjlighet att färga håret rosa kostnadsfritt och delta i en auktion av de rosa matchställen.

Text Elina Gustavsson