5-1:a för Kopparbergs/Göteborg mot AIK

Kopparbergs/Göteborg körde över AIK på söndagseftermiddagen. AIK fick lämna Valhalla IP och Göteborg med ytterligare en tung förlust. Hemmalaget vann med 5-1.

Vare sig Kopparbergs/Göteborg eller AIK har något kvar att spela för resten av säsongen 2015. Att AIK spelar i Elitettan nästa år stod klart förra helgen och att Kopparbergs/Göteborg inte har möjligheten att blanda sig i toppstriden förstod vi tidigare i höstas.

Men alla matcher ska spelas.Till stor överraskning var det AIK som tog ledningen genom Juliette Kemppi. Målet föll i den 9:e minuten. Men Kopparbergs/Göteborg kom som väntat tillbaka även om det dröjde till den 30:e minuten.

Damallsvenskans forna skyttedrottning Manon Melis kvitterade med en kall lobb inifrån straffområdet över solbländade AIK-keepern Elsert Gynning. Trotjänaren Marlene Sjöberg fyllde på med ledningsmålet åtta minuter senare på ribbreturen från Manon Melis frispark. Elin Rubensson skickade in 3-1 just före halvtidsvilan på Sara Lindéns inlägg och innan damallsvenska domardebutanten Rapp hann sätta pipan i munnen tvingades Melis AIK-målvakten till ytterligare en räddning.

I andra halvlek bytte Manon Melis kant från vänster till höger och passade till inbytta Adelina Engmans 4-1 en kvart före slut. Melis hade en fot med i alla Kopparbergs/Göteborgs mål och satte 5-1 i tom bur efter att Elsert Gynning missat vid en utrusning. Det var en tavla men AIK-målvakten räddade faktiskt flera svåra Melis-avslut.
Först på tilläggstid hade AIK sin bästa chans i andra halvlek när Maija Saari sköt i ribban.