Så överlägset var inte KIF Örebro Vittsjö

Det dröjde till den 87:e minuten innan KIF Örebro kunde öka på sin 1-0-ledning mot Vittsjö GIK. Sedan gick det raskt till 4-0 i slutresultat.

Vittsjö skärpte sitt spel ordentligt i andra halvlek och gick för kvittering. Trots att KIF Örebro förde matchen i första halvlek dröjde det till den 41:a minuten innan Oganna Chukwudi (vem annars?) åter demonstrerade sitt målsinne som blommat ut på höstkanten. 1-0 var hennes sjunde mål på de åtta senaste matcherna. Litet flyt hade hon när Sanna Talonen skarvade fram bollen, Vittsjö-målvakten Shannon Lynn var på den men skottet var alltför välplacerat.

I början av andra halvlek krockade Oganna med Shannon Lynn, bollen gick i mål men blev bortdömt. Sarah Michael rundade senare Shannon Lynn men backen Johanna Andersson dök upp och räddade.
När Vittsjö oftare kom in på hemmalagets planhalva var Linda Sällström nära att skarva in en frispark tätt framför Carola Söberg i målet.
Målet som stängde matchen kom i 87:e minuten när Sarah Michael spelade fram inbytta Linda Hallin till 2-0. Det var ett uppgivet Vittsjö GIK som sedan tillät Michelle de Jongh göra 3-0 och Oganna Chukwudi 4-0.
KIF Örebro, fjolårstvåan, slutade därmed femma i tabellen och Vittsjö GIK nia.