Hammarby tappar back till Linköping

Linköpings FC kan idag presentera det första nyförvärvet inför säsongen 2016. 22-åriga backen Alexandra Lindberg kommer närmast från Hammarby IF och har skrivit på för två år i LFC-tröjan.

– Alexandra har gjort en bra säsong i Hammarby och är en spelare med stor utvecklingspotential som precis har etablerat sig i U23-landslaget. Vi har letat efter en talangfull innerback med en hög ambitionsnivå och i Alexandra har vi hittat precis det vi letat efter, säger LFCs tränare Martin Sjögren i ett pressmeddelande. .

Alexandra ser fram emot den utmaning som väntar under de kommande två åren.
– Jag tycker det ska bli jättekul att tillhöra ett etablerat lag i såväl Damallsvenskan som internationellt. Jag ser fram emot att vidareutvecklas som spelare tillsammans med Linköping. Det är ett väldigt bra lag som jag anser passa mig både som spelare och person. Jag har trivts mycket bra i Hammarby, men efter tre år i samma lag känns det spännande att testa något nytt.
Alexandra är kontrakterad med Linköpings FC till och med säsongen 2017. Hon ser ut att bli till Charlotte Rohlins naturliga arvtagare i laget.

Rufus 2015-10-28 21:51

Arvtagare till Charlotte Rohlin? Kanske formellt och förhoppningsvis på sikt, men inte vad beträffar spelstilen - den skiljer sig markant från Rohlins. Viktigast för Linköpings FC är att bygga upp ett försvar, som kan mäta sig med det bästa från förr, på den tiden Lotta Rohlin och Faith Ikidi var ett av världens bästa mittfältslås.

Det kan bli en mer eller mindre trevlig huvudvärk för LFC-tränaren Martin Sjögren att formera backlinjen med sin "uppsjö" av duktiga försvarare: Jessica Samuelsson, Maja Krantz (om hon stannar kvar), Magdalena Ericsson, Jonna Andersson, Janni Arnth och nu också Alexandra LIndberg. Konkurrensen kan bli mördande...

Coach 2015-10-29 02:26

Å Hammarby lägger locket på å tappar massor av mark o c h Per Lagerström, såklart...
Säker källa.