Fraine ut Haglund in i Linköping

Linköpings Fotboll Club meddelar sitt andra nyförvärv inför den kommande säsongen. 18-åriga (fyller 19 i december) målvakten Matilda Haglund kommer närmast från spel i Lidköpings FK i Elitettan. Samtidigt blev det klart att årets målvakt Katie Fraine lämnar klubben.
Matilda Haglund med röd tröja i mitten vann EM med F19-landslaget i somras. Foto: Bildlbyrån

– Matilda är en ung spännande målvakt som vi har följt under året. Signeringen av Matilda är en värvning som följer klubbens idé att värva utvecklingsbara unga svenska spelare med hög ambition och som har potentialen till att vidare ta steg i sin framtida fotbollskarriär. Det ska bli intressant att få jobba med och följa henne under de kommande säsongerna, säger Linköpings FCs tränare Martin Sjögren i pressmeddelandet

Matilda beskriver steget från Lidköping i Elitettan till Linköping i Damallsvenskan som en barndomsdröm som har gått i uppfyllelse.
– Det känns intressant, spännande och utmanade att ha skrivit på ett kontrakt för LFC! Personligen ser jag detta som en möjlighet till att utvecklas och ta nästa steg i karriären. Jag hoppas också kunna bidra till att LFC skall fortsätta vinna titlar! En barndomsdröm har gått i uppfyllelse!
Matilda var med i det svenska F19-landslaget som bärgade EM-guld i somras. Kontraktet med Matilda är skrivet på två år och sträcker sig till och med säsongen 2017.

Katie Fraine uppges vara aktuell för att återvända till Mallbacken som hon lämnade efter 2013.