Positivt Rosengård-resultat i Verona

FC Rosengård hade inga problem med att vinna den första av två kvartsfinaler mot Verona i Champions League på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 3-1 och det svenska laget har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Malmö,

Laget landade i Italien redan i tisdags.

Rosengård fick en drömstart på matchen när världsstjärnan Marta skickade in 0-1 redan i den sjätte spelminuten bakom en gång Malmö-målvakten Stéphanie Öhrström i Veronas mål, . Med en halvtimme spelad fick Verona en frispark som Rosengård protesterade mot..Sandy Maendlys frispark
ställde till det i Rosengårds-försvaret. Kathrin Längert i målet lyckades bara halvrädda Tatiana Bonettis nick.och Valeria Pirone kom sist för att få bollen över mållinjen.
. I den 37:e minuten fick Rosengård en hörna. Marta lade den, bollen träffade Sofie Pedersen i ryggen, och via Verona-spelaren Marta Carissimi, letade den sig in i nätmaskorna bakom Öhrström.

Rosengårds 2-1-ledning i pausen var i underkant, man mötte ett fysiskt italienskt motstånd ikväll, ändå bara tre gula kort, två för Verona och ett för FCRs Emma Berglund. Att hemmalaget gjorde allt för att stoppa Marta framgick tidigt och man lyckades få henne ur matchen. Marta byttes ut i den 52:e minuten, på grund av alla smällar.

Rosengårds andra stora offensiva stjärna, Natasha Andonova, byttes in med 20 minuter kvar av matchen. I den 77:e minuten frispelade Andonova Sara Björk Gunnarsdottir som rullade in 1-3.

Visst slarv i Rosengård gav ett italienskt friläge i slutet av matchen. Då fick Kathrin Längert sträcka ut för att laget skulle kunna behålla det positiva 3-1-övertaget inför nästa veckas returmatch i Malmö.