Jasmin Nejati är revanschsugen

Lördagen den 28 mars blev en olycksdag för UIK-försvararen Jasmin Nejati. Då åkte hon på den elaka knäskadan som spolierade hela fotbollssäsongen. Nu är hon ute efter revansch. – Det har aldrig varit någon tvekan från min sida att komma tillbaka till fotbollen, säger Jasmin som nu har skrivit på nytt kontrakt med UIK.
Jasmin Nejati revanschsugen efter korsbandsskadan. Foto: Bildbyrån (arkiv)

Jasmin Nejati, 21, är en talang av rang.
I år skulle hon ta det stora steget och etablera sig i såväl Umeå IK FF som i damallsvenskan. Då, under träning, var olyckan framme och det roliga tog slut innan det ens hade börjat.
Både främre korsbandet och menisken i vänster knä var skadat och för Jasmin var det bara att ställa in sig på en säsong fylld av rehabträning.
Nu har det snart gått åtta månader sedan den där olycksaliga träningen och Jasmin Nejati kan så smått börja snegla på säsongen 2016 och den stora revanschen.
Hon har skrivit på ett nytt kontrakt med UIK.
– Där var det aldrig någon tvekan. Jag ska tillbaka och jag ska ha revansch för en säsong som gick från allt till inget.

Upp och ner
Jasmin Nejati beskriver rehabiliteringsperioden som rena berg- och dalbanan.
– Visst har det varit så. Nu känner jag mig i alla fall starkare, däremot är väl inte löpsteget det bästa än så länge, konstaterar hon.

Hon har sett de flesta av lagets matcher och summerar UIK:s insats så här:
– Det har varit både upp och ner, men samtidigt ska man komma ihåg att vi haft många tunga skador vilket betytt att vi haft ett extremt ungt lag på benen. Jag tycker hur som helst det ser mycket lovande ut inför den kommande säsongen när alla skadade spelare är tillbaka.

Själv har hon som mål att vara tillbaka på allvar vid säsongsstarten i april.
– Jag har ju några månader på mig så jag är optimistisk, säger Jasmin Nejati.