Kirsty Yallop en av fem nya i Mallbacken

Mallbackens fortsatta existens i Damallsvenskan hängde på ett mål. Nu laddar man om för ännu en säsong och på en pressträff under tisdagen presenterade Mallbackens sportchef Stefan Johansson hela fem mycket intressanta nyförvärv för Mallbackens IF. Mest meriterad är Kirsty Yallop som flera säsonger spelat för Vittsjö.
Kirsty Yallop spelar i Damallsvenskan även 2016, men inte i Vitttsjö utan Mallbackens IF. Foto: Bildbyrån.

damfotboll.com har tidigare berättat att KIrsty Yallop lämnat Vittsjö för spel i den australiska proffsligan. Den svenska toppligan får nöjet att se henne igen 2016, dock inte i Vittsjö.
En av de fem spelarna är en inte helt obekant återvändare, en kommer från grannen QBIK, en från Skottland, en från Nya Zeeland och en från Australien. En gemensam nämnare för dem alla är att de på ett eller annat sätt representerat sitt land, skriver Mallbackens på sin hemsida.

Mest namnkunnig är alltså Kirsty Yallop 29 år, mittfältare och en gammal sverigebekant efter sina tidigare säsonger i Kristanstad och Vittsjö. Kirsty har 90 A-landskamper och 12 mål för Nya Zeeland och spelar för närvarande för Brisbane Roa i Australien.
Tameka "Meeks" Butt,24 år, är också mittfältare och klubbkamrat med Kirsty i Brisbane. Hon har gjort 52 A-landskamper och 7 mål för Australien, var med i VM 2015 i Kanada.

Hemvändaren är Julia Karlenäs, som senaste säsongen spelade hos seriekollegan Hammarby och även uppmärksammades i det senaste D23-landslaget mot Norge. Julia är en löpstark, klok mittfältare och duktig på skallen. Henne kommer MIF att ha stor nytta av framöver

Från QBIK kommer den mycket lovande talangen Emelie Andersson, som deltog i det svenska EM-guldupplagan av F19-landslag (gjorde f.ö. det avgörande målet som tog Sverige till slutspelet). EA är en riktig "multispelare", användbar på de flesta platser i ett lag. Hon utsågs nyligen, mycket välförtjänt, till årets mittfältare på den värmländska fotbollsgalan.

Från Skottland kommer Lee Alexander,24 år, målvakt från Glasgow City med meriter f¨rån Women´s Champions League och nu senast från A-landslaget. Enligt Stefan Johansson är Lee väldigt lik Jennifer Falk i sitt arbetssätt, bra på fötterna och greppsäker.

Mallbackens sportchef var mycket nöjd och kommenterade de två mest namnkunnigaste spelarna, nyzeeländskan Kirsty Yallop och australiskan Tameka Butt, som hämtats från Brisbane Roar, Australien.
– Om man slänger ihop 90 och 52 landskamper och jämför med Mallbacken som varit i gång sedan -42 så tror jag inte vi får ihop så många landskamper tillsammans. Det är väldigt meriterade spelare, säger Stefan Johansson till vf.se.

Läs mer
mia.e. 2015-12-10 19:53

Ett av de finaste klubbnamnen i Sverige!