Snabb Persson flyttar till Göteborg

Kopparbergs/Göteborg FC har värvat Nathalie Persson, 18, från svenska mästarna FC Rosengård.
Nathalie Persson lämnar FC Rosengård för spel i Kopparbergs/Göteborg FC. Foto: Bildbyrån

Nathalie flyttar till Mölndal i början av januari. Mölndal för det är där hon ska bo och förmodligen ta spårvagnen till Korsvägen för att komma till Katrinelundsskolan där hon ska slutföra sin sista termin med studier i ekonomi. Från skolan är det gångavstånd till träningen på Valhalla IP.
Nathalie ser fram emot en ny start med nya möjligheter i en ny miljö.
– Jag har haft en bra utveckling i FC Rosengård där jag lärt mig mycket av både spelare och tränare men nu känner jag att jag måste vidare för att inte stagnera. Lösningen med boende i Mölndal och att skolan ligger så nära Valhalla är praktisk och jag lär väl mig hitta så småningom.

Antar att klubbytet inte handlar så mycket om pengar utan mer om att få mer speltid?
– Det blir en bra kombination i Göteborg. Första flytten hemifrån, jag kan slutföra mina studier på gymnasiet, har nära till träningen och jag får så jag klarar mig med hyra och mat, rik blir jag väl på erfarenhet, säger Nathalie.
– Vad gäller klubbytet så spelade jag 19 matcher ifjol men bara tre från start och jag är inte nöjd med 20 minuter hit och dit, jag vill ha mer. Om jag tittar på de värvningar FC Rosengård gjort inför nästa säsong så känns det inte som om jag skulle lyckas får mer speltid och av den anledningen satsar jag på en ny miljö där jag förhoppningsvis utvecklas och mitt mål blir nu att försöka få mer speltid, säger Nathalie till damfotboll.com.

Nathalie Persson har skrivit på för två år och tränaren Stefan Rehn är mycket nöjd med det senaste tillskottet i truppen inför 2016.
– Nathalie är väldigt kvick, teknisk och har dessutom ett bra spelsinne, säger han i ett pressmeddelande.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson är också han mycket nöjd med det senaste spelaren som skrivit på för laget.
– Det känns fantastiskt bra att knyta Nathalie till oss och att det blev en så bra överenskommelse med Rosengård, säger han.


KGFC:s sportchef Lasse Svensson är också han mycket nöjd med det senaste spelaren som skrivit på för laget.
– Det känns fantastiskt bra att knyta Nathalie till oss och att det blev en så bra överenskommelse med Rosengård, säger han i ett pressmeddelande.