Frida Sjöberg lämnar Östersund för Hammarby

Frida Sjöberg som var en viktig målfarlig spelare i Östersunds DFF lämnar föreningen för spel i seriekonkurrenten Hammarby.
Frida Sjöberg i Östersundströjan. Foto: Bildbyrån

– Frida är en spelartyp vi saknat, en mer utpräglad boxforward. Vi ser att hon kommer att komplettera oss på ett mycket bra sätt, säger Olof Unogård, huvudtränare för Hammarby Damfotboll.

Frida som gjorde 14 mål på 28 matcher i Elitettan och Svenska Cupen den gångna säsongen kommenterar övergången.
– Det känns först och främst väldigt roligt att jag nu är klar för spel i Bajen. Jag har gjort två träningar tidigare med Hammarby och reste tillbaka till Östersund med en positiv och bra känsla. Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av detta, det känns helt rätt för mig, säger Frida Sjöberg i ett pressmeddelande.

Det är flera anledningar bakom flyttbeslutet som kom efter några månaders vånda.
– Jag har en stor längtan efter att plugga till lärare, och vill bli klar någon gång. Utbildningen är ju fyra år, så jag vill börja i höst. Och min kille har velat flytta till Stockholm senaste halvåret. Jag tänker ju plugga där nere och då känns bäst att börja röra på oss redan nu. Speciellt om jag ska spela fotboll, då vill man ju inte komma mitt i säsongen, förklarade Frida Sjöberg i en tidigare intervju.