Emma Berglund nickade Supercupen till Rosengård

Det blev FC Rosengård som lade beslag på den sista Supercup-titeln efter 2-1 segern hemma mot Linköpings FC . Emma Berglund blev matchvinnare när hon nickade in en välslagen hörna ifrån Marta.
Emma Berglund glad vinnare av Supercupen. Foto: Bildbyrån

Linköpings FC inledde bäst och det var på högerkanten det hände. Backen Jessica Samuelsson och forwarden Stina Blackstenius sprang åtskilligt på kanten och skapade oreda för Rosengårds försvar. I första hand hade Ali Riley fullt sjå med att försöka få stopp Blackstenius som var mycket bra i första halvlek.
Nya målvakten Erin McLeod hade mycket att göra i början av första halvlek men kom efter ett antal räddningar och halvräddningar in i matchen och blev allt stabilare i agerandet.

Linköping hade många chanser men ingen lycka med avsluten. Det blev istället Lieke Martens som gjorde första målet i matchen när hon lobbade över målvakten Cajsa Andersson och gav FC Rosengård ledningen efter drygt 16 minuter spelat.
Efter målet spelade FC Rosengård upp sig samtidigt som Linköping tappade fart. Båda lagen fortsatte att skapa målchanser och närmast var gästerna som så när kvitterat på en av många hörnor slagna av Magdalena Ericsson, men bollen gick i stolpen.
Om Linköpings FC tidvis dominerade högerkanten via pigga Stina Blackstenius i första halvlek så försvann hon nästan helt i matchen i andra.
– Vi hade direktiven när vi gick ut till match förklarade Rosengård-backen Emma Berglund men hittade inte rätt i försvarsspelet i första halvlek, det gjorde vi däremot i andra.

En lätt temposänkning kom och FC Rosengård rullade runt med bollen men då kom kvitteringen när man som minst anade det. En bollvinst, ett väggpass och en bra tajmad djupledslöpning och Fridolina Rolfö kom fri och levererade prickfritt mot Erin McLeod i FCR-målet med 20 minuter kvar att spela.
Kvitteringen fick dock inte Rosengård i gungning. Istället gick man till snabb attack och fick till en hörna som Emma Berglund nickade in.
2-1 höll sig matchen ut och på frågan om hur det kändes att bli matchvinnare svarade Emma Berglund efter matchen.
– Det var inte mitt mål, det var Martas. Hon slog en perfekt hörna som träffade mitt huvud, jag bara hoppade, sade Emma med ett stort leende.

I tränare Martin Sjögrens frånvaro anförde assisterande tränaren Anders Jakobsson LFC:
– I första halvlek skötte vi matchplanen till punkt och pricka och gjorde många bra saker men tyvärr inga mål. I andra tar FC Rosengård över lite och vi tappar tron på vårt spel. I andra blev det många felpass och några dåliga beslut . Vi lyckades få till en kvittering men det räckte inte

FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen var väldigt nöjd med Supercup-titeln som också gav klubben 50 000 kr i prispengar.
– Vi var förberedda på deras spel. Det fungerade inte så bra i början av matchen men när vi kom rätt i positionerna i defensiven började också det offensiva fungera. Vi fick en bra genomkörare och jag är så klart nöjd med att vi lyckas vinna Supercupen.