Emilia Appelqvist ser fram emot Eskilstuna och Rosengård

Tre och ett halvt år efter nedflyttningen till Elitettan är Djurgården tillbaka i Damallsvenskan. Laget har förstärkt sig med nygammal målvakt, ett nytt mittbackspar, två innermittfältare och en forward. Emilia Appelqvist kom till tisdagens upptaktsträff på Berns och vi frågade henne vad hon tycker om Djurgårdens tuffa inledning.
Emilia Appelqvist., Djurgården. Foto: Anders Henrikson

Fjolårets tvåa Eskilstuna United borta blir Djurgårdens comebackmatch i Damallsvenskan. Därefter tar ni emot fjolårets etta, mästarna FC Rosengård. Lättare motstånd kan man få?
– Det är väldigt få dagar emellan också, säger Emilia Appelqvist, eftersom vi möter Eskilstuna på söndag och Rosengård på onsdag. Men vi kommer att ha mycket energi nu i början och det blir kul och bra att möta så bra motstånd. Jag ser det positivt.

En bra start kan bära långt medan en dålig start kan rubba självförtroendet. Någonting som dock inte verkar skrämma Appelqvist.
– Självklart är det så, säger hon.
– Det är alltid bra att ha en bra början, men samtidigt gäller det att vi som lag känner en trygghet av det vi har gjort på försäsongen. Beroende på hur allt går i starten så gäller det att hitta tillbaka till det hur som helst eller om det gått bra så finns den tryggheten och att man på nåt sätt hjälps åt tillsammans. Vi har byggt upp nåt som känns bra och nu gäller det att göra det så bra som det bara går mot Eskilstuna och Rosengård.